GIK Niš: 26 prigovora opozicije odbačeno, za devet prigovora odluka nije objavljena

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Predsednica niške Gradske izborne komisije (GIK) Danijela Milićević saopštila je večeras da je GIK odlučila jednoglasno u vezi devet prigovora opozicije, dok je ostale prigovore većinom glasova odbacila ili odbila. Ona međutim nije precizirala da li je pomenutih devet prigovora prihvaćeno ili odbijeno.

“Rok za odlučivanje još uvek teče. Sutra je sednica GIK, nakon čega ćemo vam se obratiti novim saopštenjem”, kazala je Milićević.

Ona nije pojasnila da li je svih 35 prigovora opozicije na birački materijal odbijeno, s tim što je devet odbijeno jednoglasno, a ostali većinom glasova, ili je devet prihvaćeno, a 26 odbijeno. Na sajtu Republičke izborne komisije objavljena su za sada samo 24 rešenja o odbijanju prigovora opozicije.

Najveći broj prigovora odbijen uz obrazloženje da su “nerazumljivi”, a nekoliko rešenja odbijeno je uz obrazloženje da su “nepotpuni” ili “neosnovani”.

Predstavnici četiri opozicione liste, grupe građana “Dr Dragan Milić”, koalicije “Biramo Niš”, koalicije “Ujedinjeni – Nada za Niš” i pokreta “Kreni promeni” za 10.00 časova najavili su konferenciju za novinare ispred sedišta GIK.

Članica pravnog tima koalicije “Biramo Niš” Dragana Milutinović rekla je danas za agenciju Beta da opozicija priprema žalbe na rešenja GIK i da će ih predati Višem sudu u Nišu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x