„Glumčina“ u Novom Sadu na 26. Euro-in filmskom festivalu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: City Grupa promo
Podelite vest

U okviru 26. Festivala evropskog i nezavisnog filma Euro-in festivala , u subotu 17. decembra od 20.30. u Kulturnom centru Novog Sada prikazuje se dokumentarni film „Glumčina“ producenta Olivera Paunovića. Ovo dugometražno filmsko  ostvarenje dokument je o velikanu srpskog glumišta Zoranu Radmiloviću.

Dokumentarni film o legendarnom srpskom glumcu Zoranu Radmiloviću autentično je svedočanstvo njegovih prijatelja i poštovaoca, a nastalo je po scenariju glumca Milana Cacija Mihailovića, u režiji Vladimira Ristića. Produkciju potpisuje City Grupa iz Niša.

„Mnogo je informacija o Zoranu Radmiloviću, ali najbolje koje smo mogli da imamo jeste knjiga koju je uradio Milan Caci Mihailović, jer je i sam proveo puno vremena sa Zoranom Radmilovićem“, istakao je producent  filma Oliver Paunović.

Inače, „Glumčinu“ je publika u Novom Sadu premijerno mogla da vidi 2. septembra  ove godine, a premijerno je prikazan u Zaječaru, rodnom mestu Zorana Radmilovića, 2021. godine.

Milan Caci Mihailović i Oliver Paunović (s leva) na premijeri u Novom Sadu 2. septembra 2022.

EURO-IN FILM je festival otvorene forme i sadržaja sa otvorenim pozivom svim dobronamernicima evropskog i nezavisnog filma na konstruktivnu saradnju.

„Кao istinski praznik filma, ne teži konkurenciji i konfrontaciji sa ostalim festivalima i filmskiim promoterima u Srbiji, Evropi i filmskom svetu uopšte, jer u njima vidi saradnike na sličnom poslu, a ne konkurente“, kažu organizatori.

Filmski program Кulturnog centra Novog Sada selektuje, uređuje, organizuje i realizuje Festival u saradnji sa svojom autohtonom saradničkom mrežom i brojnim prijateljima filma.

Projekcija u subotu 17. decembra počinje u 20.30, a cena ulaznice je 300 dinara.

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x