Najveća investicija: završetak radova na izgradnji nove prokupačke bolnice

Gradonačelnik Prokuplja najavio nastavak ulaganja u kapitalne investicije i u 2022.

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Grad Prokuplje naredne godine planira blizu 350 miliona dinara za nastavak ulaganja u gradnju kapitalnih objekata, izjavio je danas gradonačelnik Prokuplja Milan Arandjelović.

On je agenciji Beta rekao da je na današnjoj sednici Skupštine Grada Prokuplja usvojen Predlog izvršenja ovogodišnjeg budžeta, koji je rebalansom uvećan za potrebe ulaganja u gradnju kapitalnih objekata u Prokuplju.

Arandjelović je naglasio da su kapitalne investicije prioritet gradske vlasti i da je ulaganje u kapitalne objekte ove godine realizovano sa više od 80 odsto planiranih sredstava.

Kako je istakao, u izgradnju privredne zone grad je uložio 20 miliona dinara za troškove PDV-a, a u novu prokupačku Zelenu pijacu, čija je gradnja započela pre desetak dana, uloženo je 25 miliona dinara, a do kraja investicije taj iznos će porasti na 50 miliona dinara.

Kao jednu od najvažnijih, i sigurno najvećih investicija u Prokuplju za poslednjih 100 godina, gradonačelnik Arandjelović je naveo završetak radova na izgradnji nove prokupačke bolnice u koju će Vlada Srbije uložiti pet milijardi i 890 miliona dinara, a Grad Prokuplje nešto više od 60 miliona dinara.

Naglasio je i da je tokom ove godine u izgradnju i renoviranje ulica u selu i gradu uloženo 25 miliona dinara, kao i da sve teče po planu kako bi naredne godine počela gradnja novog obdaništa u Prokuplju.

Kao značajno ulaganje gradonačelnik Prokuplja je naveo i finanasijsku pomoć domaćinstvima u procesu energetske tranzicije.

“I taj program će biti realizovan u sledećoj godini, a Grad Prokuplje će učestvovati sa 10 do 15 miliona dinara, isto toliko će dotirati i Republika, dok će gradjani uložiti ukupno 30 miliona dinara”, istakao je Arandjelović.

On je naglasio da se energetska efikasnost odnosi na zamenu dotrajale stolarije i svega onoga, što može da utiče na poboljšanje grejanja u stanovima i kućama Prokupčana.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x