HOTEL I SPA STARA PLANINA: OAZA za uživanje i odmor na Staroj lepotici

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

HOTEL STARA PLANINA
Podelite vest

Hotel i spa Stara Planina nalazi se na lokaciji Jabučko ravnište na Staroj planini. Hotel je na par koraka od jedine gondole u Srbiji, što skijašima puno znači kada se vraćaju sa skijanja. U letnjim mesecima imate priliku da se kupate u bazenu nadomak skijaških litica koje posebno lepim čine ovaj deo Stare lepotice. Hotel Stara planina ima kompletnu priču koju probirljivi gosti prepoznaju, danas se u njemu traži krevet više, kaže za Vidi Srbiju Goran Karadžić, direktor SP RESORT Stara Planina.

“Od maja meseca kada je nakon pauze ponovo primio prve goste hotel ima popunjenost do 80 procenata u zavisnosti od dana u nedelji. Ovakva statistika nas raduje i ja ne skrivam zadovoljstvo”,  kaže uz osmeh Karadžić.

HOTEL STARA PLANINA

U hotelu se primenjuju sve mere opreza kada je pandemija korona virusa u pitanju, jasni su u ovom popularnom hotelu.

“Primenjuju se sve potrebne mere, svi gosti u hotelu nose maske, imamo na više mesta sredstva za dezinfekciju i poštuje se distanca. U hotelu se ne koristi klima što je u ovom trenutku preporuka epidemiologa i mi to poštujemo”, izričiti su u menadžmentu.

Noći su na planini hladne, a tokom dana temperatura ne prelazi 27 stepeni Celzijusa. Upravo zbog ovakvih prijatnih temperatura uputi za smeštaj su sve učestaliji i iznad očekivanja, ali nažalost kapaciteti su ograničeni pa su svoje datume na vreme rezervisali oni koji su se i prvi setili da to i urade.

“Prosto ne možemo da primimo sve goste koji su izrazili želju da provedu odmor kod nas zbog velike gužve”, kaže direktor hotela.

HOTEL STARA PLANINA

Ovaj popularni hotel nudi all-inclusive light uslugu, koja uključuje bogat doručak na bazi švedskog stola, lagani ručak, bogatu večeru na bazi švedskog stola i pića tokom obroka. U hotelu Stara Planina možete iznajmiti ski opremu i rezervisati časove skijanja. Ostali sadržaji hotela obuhvataju à-la-carte restoran, bar i nekoliko prodavnica. Deca se mogu zabavljati u igraonici ili na igralištu. Elegantno uređene sobe i apartmani imaju moderno dizajniran enterijer i sopstveno kupatilo. U smeštajnim jedinicama obezbeđeni su flat-screen TV sa satelitskim kanalima i besplatan bežični internet.

“Otvoreni bazen koji je okružen šumom je pravo mesto za uživanje na svežem vazduhu. Oni koji vole opuštanje u spa centru mogu da koriste usluge masaže, zatvoreni bazen, saunu i tursko kupatilo. Ljubiteljima redovnih fizičkih aktivnosti, dostupna je fitnes zona, ali i tereni za košarku i fudbal. Najmlađi gosti mogu da provedu vreme u igraonici koja je opremljena za mnogobrojne igre. U ponudi je i usluga babysitting-a za decu mlađu od 3 godine, kao i Teen club sa pikadom, stolom za bilijar, stonim fudbalom i stonim tenisom”, detaljan je Karadžić.

Ponuda usluga van hotela jednako je interesantna, a oni raspoloženi za šetnju imaju u čemu i da uživaju.

“Imamo vodiča koji ide na nekoliko destinacija sa gostima kao i vožnju gondolom koja je trenutno jedina u Srbiji. Tokom obilaska najčešće gosti vide divlje konje ali i izraze želju za posetu vodopadima kojih na Staroj planini ima punu i psdaju u one najlepše u zemlji. Mnogi se prepuste restoranu Plaža sa koga se u pruža božanstven pogled”, kaže direktor Karadžić.

Ono što ovaj hotel ima, drugi nemaju a to je jedinstvenost koju poseduje Stara planina kao destinacija.

GORAN KARADŽIĆ, direktor

“Upravo divna priroda je na prvom mestu i često kažemo da je reč o vazdušnoj banji koja svima prija. Mir, tišina, opuštenost za kojom danas teže mnogi, pravi je izbor za mnoge ljude, ali i čitave porodice. Hotel raspolaže prostranim sobama i uslugom all inclusive light i imamo koncept Pet friendly uz izuzetno prijatno osoblje koje je na raspolaganju mnogim željama gostiju. Sve ovo su razlozi da izbor za odmor bude baš naš hotel”.

Na Staru planinu sve češće dolaze turisti iz cele zemlje što nije bio slučaj u prošlosti.

“Do marta meseca boravilo je mnogo stranih turista iz svih zemalja sveta, a naročito iz susedne Bugarske i Makedonije kao i iz cele Evrope. Veći deo su porodice, ali imamo i mlađe i starije generacije koje teže da budu u prirodi i dugim šetnjama na Krovu Srbije. U poslednje vreme gosti su često baka i deka sa njihovom decom ali i unucima”, kaže Karadžić za Vidi Srbiju.

Gosti u Hotelu Stara planina najčešće se obraduju dobroj hrani.

“Ako stanje bude na ovom nivou kao što je u ovom trenutku bićemo zadovoljni, jer je segment poslovanja u kome se mi nalazimo među prvima na udaru. Verujemo i nadamo se da ćemo sa gostima da savladamo prepreke koje trenutno imamo i da ćemo zajedno izaći kao pobednici”, završio je Karadžić uz poziv da dođemo na Staru planinu jer od Krova Srbije kako ga sam naziva u Srbiji lepše planine nema.

HOTEL STARA PLANINA

Očekivanja do kraja godine zavise od mnogih stvari ali pre svega epidemiloške situacije.

“Ako stanje bude na ovom nivou kao što je u ovom trenutku bićemo zadovoljni, jer je segment poslovanja u kome se mi nalazimo među prvima na udaru. Verujemo i nadamo se da ćemo sa gostima da savladamo prepreke koje trenutno imamo i da ćemo zajedno izaći kao pobednici”, završio je Karadžić uz poziv da dođete na Staru planinu jer od ove planine u Srbiji lepše nema.

HOTEL STARA PLANINA

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x