Humani ljudi kompletno sredili kuću porodice iz Brzog Broda u Nišu (FOTO)

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Šestoro dece ratnog vojnog invalida Bojana Cvetkovića iz Brzog Broda u Nišu i njegova majka Dušanka dobili su odlične uslove za život, pošto je ovih dana završena adaptacija njihove trospratne porodične kuće u tom naselju. Cvetković je preminuo oktobra prošle godine, a brigu o porodici preuzela je njegova jedva pokretna majka koja boluje od Parkinsonove bolesti i najstariji, dvadesetdvogodišnji sina Nikola.

Za težak život porodice javnost je saznala nakon što je mladić, pritisnut nemaštinom i siromaštvom, pokušao samoubistvo skokom sa terase porodične kuće. Zahvaljujući Fondaciji „Pokreni život“ i brojnim humanim ljudima, Cvetkovićima je u proteklih mesec dana kuća sanirana, a oni su dobili pomoć i za isplatu dugova za vodu i struju. Dušan Miljković iz Fondacije „Pokreni život“ rekao je danas da je za sredjivanje kuće utrošeno oko 18.000 evra.
„Uradjeni su svi zidovi, postavljena fasada, postavljen laminat, sredjena sanitarija u kupatilima na oba sprata i postavljena nova stolarija“, istakao je Miljković.
Prema njegovim rečima, svi ti radovi ne bi bili završeni bez firmi koje su donirale opremu i gradjevinski materijal, kao i bez donacija humanih ljudi.
„Cvetkovićima je potreban još i nameštaj i pokućstvo. Nastavićemo da im kontinuiramo pomažemo, jer je velika porodica, sa velikim brojem dece i njihovi troškovi su veliki“, izjavio je Miljković.
On je apelovao na sve humane ljude da podrže i druge porodice slanjem SMS poruke na broj 3800. Podsetio je da su u veoma teškom položaju i da je pomoć hitno potrebana jednoj porodici u selu Pepeljevcu kod Kruševca i u selu Toplac kod Vranja. Nikola Cvetković se u ime svoje bake, braće i sestara, zahvalio svim humanim ljudima na pomoći.
„Svi smo veoma srećni, verujemo da će biti još boljih dana za nas. Sve je prelepo, potrebna nam je samo još sloga u kući“, izjavio je Cvetković.
Kako je kazao, maštao je o tome da jednoga dana ima lep dom, ali nije očekivao da će biti tako lep kao sada.
On je rekao da se on i njegov sedamnaestogodišnji brat još nisu odazvali pozivu vlasnika pojedinih privatnih firmi da ih zaposle, zato što je brat još maloletan, a on još mora da odlazi na lekarske kontrole i bude pod terapijom.

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x