Inicijativa za produženje roka važenja vaučera za odmor u Srbiji do 20. novembra

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti/V.M.
Podelite vest

Udruženje “Moja Srbija” saopštilo je danas da je Vladi Srbije i Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija uputilo inicijativu za produženje roka važenja dodatne kvote vaučera za odmor u Srbiji, do 20. novembra.

Istaknuto je da su nove subvencije za odmor u Srbiji, koje su odobrene od strane Vlade Srbije, izazvale veliko interesovanje građana, tako da je za samo sedam dana podeljeno skoro 150.000 vaučera, a mnogobrojni ugostiteljski objekti de tokom avgusta, septembra i oktobra biti popunjeni do poslednjeg mesta.

Međutim, zbog velikog broja vaučera i kratkog roka u kome oni mogu da se koriste, mnogi građani imaju probleme pri pronalaženju slobodnog smeštaja, ukazalo je udruženje “Moja Srbija”.

“Tokom prethodnih nekoliko dana mnogi građani su nas zvali i negodovali što ne mogu da nađu slobodan smeštaj, kako bi izvršili rezervaciju koja je neophodna za dobijanje vaučera za odmor”, rekao je predstavnik udruženja Milan Ristić.

Dodao je da je veliki broj žalbi stigao i od ugostitelja zbog kratkog roka u kome vaučeri mogu da se iskoriste, pa je tako vedina malih ugostitelja popunila svoje tromesečne kapacitete za samo dva dana.

Vlada Srbije odobrila je 200.000 vaučera u vrednosti od po 15.000 dinara za sve građane koji ispunjavaju predviđene uslove, kao i dodatnih 100.000 vaučera u vrednosti od po 10.000 dinara za one građane koji su ostvarili svoja prava i dobili vaučer od 5.000 dinara u januaru ove godine.

“Produžetkom akcije do 20. novembra, do kada važe prethodni vaučeri za odmor, pomogli bismo građanima da nađu odgovarajudi smeštaj i da lakše planiraju svoj odmor u Srbiji. Sa druge strane, pomogli bismo ugostiteljima da popune kapacitete tokom novembra, koji je najnepopularniji period za turizam, tokom koga su mnogi objekti potpuno prazni”, zaključio je Ristić.

Kako su ocenili iz udruženja “Moja Srbija”, akcija podele vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji se tokom prethodnih sedam godina pokazala kao jedna od najisplativijih i najpopularnijih subvencija u srpskoj privredi.

Domaći turizam svake godine beleži dvocifrenu stopu rasta, a uvedani prihodi od domadih turista neminovno dovode i do povedanja nivoa investicija u turističku infrastrukturu, navedeno je u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x