Jeremić: Sprečiti da prođe Zakon o policiji i u Skupštini i ‘ispred nje’

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, Foto: BetaPhoto/Amir Hamzagić
Podelite vest

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da Zakon o policiji “ne sme da prođe” i da bi na dan kada dođe na dnevni red skupštinske rasprave – ispred parlamenta trebalo da se okupe građani kako bi odbranili svoju slobodu.

“Ako prođe Zakon o policiji, možemo zaboraviti na našu slobodu. Nisam neko ko bi lako pozivao na ulicu, tri puta merim pre nego što presečem, ali ako ćemo za nešto da se borimo i pozivamo komšije da nam se pridruže, onda je to Zakon o policiji”, rekao je Jeremić na izbornoj skupštini Opštinskog odbora Narodne stranke Vračar, saopštila je danas ta stranka.

Jeremić je naveo da opozicija ne sme da dozvoli da vlast ponovo zakaže sednicu danas za sutra, a sa Nacrtom zakona o unutrašnjim poslovima na dnevnom redu.

“Ne bi trebalo da nasedamo pozivima fantomskih udruženja, čiji je cilj da se širi konfuzija i izduva balon nezadovoljstva. Protest bi trebalo da se održi baš na dan kada zakon bude na dnevnom redu u parlamentu – da tada narod bude ispred skupštine, a poslanici u skupštini, i da nastupaju sinhronizovano”, ocenio je Jeremić.

Prema njegovim rečima, povodom Zakona o policiji biće mnogo konfuzije i lažnih vesti, ali je neophodno da Narodna stranka i druge opozicione partije obaveste građane o čemu je zapravo reč i koliko je taj zakon opasan.

“Zakon o policiji je crvena linija preko koje ne smemo preći, jer ako taj zakon prođe, vlast će svima moći da nam radi šta god poželi, i da za to ne odgovara kada dođu promene”, rekao je Jeremić.

On je dodao da “režim može da padne” samo na tri velike teme – sloboda, Kosovo i Metohija i litijumu, navodeći da se sloboda brani sprečavanjem Zakona o policiji.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x