Jerinić: Odluke Skupštine Srbije može da ukine ili sama skupština, ili Ustavni sud

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija foto: Narodna skupština Republike Srbije
Podelite vest

Narodna poslanica Zeleno levog fronta Jelena Jerinić izjavila je za agenciju Beta da odluke Skupštine Srbije može da ukine ili sama skupština stavljanjem na dnevni red i izglasavanjem većinom glasova ili Ustavni sud ako nađe da je odluka nezakonita ili neustavna.

U slučaju ukidanja Anketnog odbora koji je trebalo da utvrdi činjenice i okolnosti koje su dovele do zločina u “Ribnikaru” i okolini Mladenovca, kako je navela, predsednik skupštine Vladimir Orlić je pokušao da to uradi saopštenjem u kojem čak ni ne piše da se ukida, već da se “rad obustavlja do za sada neodređenog trenutka”.

“Predsednik Narodne Skupštine trebalo bi da izađe u javnost i objasni svoje saopštenje, a nakon toga da se izvini građanima i građankama i obeća da neće više ometati rad Anketnog odbora koji je ustanovljen na ustavan i zakonit način”, rekla je poslanica i doktorka pravnih nauka Jelena Jerinić.

Skupština Srbije izdala je u četvrtak nepotpisano saopštenje u kojem se kaže da se na molbu roditelja žrtava i njihovih zastupnika, prekida rad Anketnog odbora za čije je konstituisanje 11. jula glasalo 193 narodnih poslanika.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x