Jovanović o oslobađanju Simonovića: Očekivao sam poražavajuću, ne i sramnu odluku suda

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Milan Jovanović Foto: printscreen YouTube/N1
Podelite vest

Novinar portala Žig info Milan Jovanović ocenio je danas kao sramnu odluku Apelacionog suda u Beogradu da ukine prvostepenu presudu kojom je na četiri godine zatvora bio osuđen bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, optužen da je više osoba podstrekavao da zapale kuću novinara.

“Očekivao sam da će biti neka poražavajuća, ali ne i ovakva sramna odluka našeg pravodsudnog sistema. Svestan sam da živim u zemlji u kojoj vlada kriminal, nepotizam, ali ovakav bezobrazluk nisam očekivao, da će sudije sami sebe da diskredituju. Ovakvom presudom su poslali poruku da nema slobode medija”, rekao je Jovanović za N1.

Jovanović je rekao da “političari svakodnevno targetiraju”, ali da nije očekivao da će to da urade i sudije Apelacionog suda.

“Pljunuli su na sudijsku karijeru, unizili su tužilaštvo i rad policije, imamo himnu Bože pravde, ali te pravde nema”, kazao je Jovanović.

Ocenio je da se ne radi o proceduralnoj greški, kojom je obrazloženo ukidanje prvostepene presude, već da iza toga stoje “moćnici koji imaju uticaja na pravosudni sistem”.

“Naši političari su zaštićeni, poznato je koliko je novca opljačkano u opštini Grocka, predao sam nekoliko krivičnih prijava, jednu na 22 miliona evra, drugu na 29. Opljačkan je ogroman novac, on se branio sa slobode, ogroman novac koji je nelegalno stekao utiče na samo donošenje presude”, rekao je Jovanović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x