Kabinet ministra Tončeva: 320 miliona dinara za nedovoljno razvijene opštine

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Ministar za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opštine Srbije Novica Tončev potpisao je u Nišu ugovore o dodeli bespovratnih sredstava u ukupnom iznosu od 320 miliona dinara. Na Javni konkurs se prijavilo svih 44 opština, a sredstva za realizaciju projekata dobilo je 42 nedovoljno razvijene opštine i to za oblasti unapređenja lokalne infrastrukture.

Ovo je drugi konkurs ovog tipa koji Kabinet ministra Tončeva realizuje kako bi se poboljšali uslovi života oko milion građana Srbije koji žive u opštinama sa stepenom razvoja ispod 60 odsto republičkog proseka.

„Izuzetno sam ponosan što Kabinet na čijem sam čelu uspešno realizuje ovako značajan Javni poziv. Saradnja sa predsednicima ovih opština je takođe na veoma visokom nivou što me uverava, a siguran sam i stanovnike tih opština, da ravnomerni regionalni razvoj u našem slučaju nije samo priča već realnost. Za nešto manje od godinu i po dana koliko postoji Kabinet, sa svisvojim timom obišao sam sve nedovoljno razvijene opštine, a neke i više puta. Izuzetno me raduje jer su građani tih opština prepoznali naš rad, kao i sve ono što smo sredstvima Vlade Srbije uspeli da obnovimo i izgradimo kako bi kvalitet života u tim sredinama dobio jednu novu dimenziju i kako bi snovi o ubrzanom razvoju mogli da postanu stvarnost“ , izjavio je ministar Novica Tončev nakon potpisivanja ugovora sa predsednicima nedovoljno razvijenih opština.

Možete da zamislite kakva je sreća stanovnika nekog sela u jednoj od nedovoljno razvijenih opština, dodao je Tončev, kada posle višedecenijskih nadanja dobiju vodovod i tekuću vodu na kućnom pragu.

„Ovo je nastavak važne borbe ka ispunjenju cilja koji sam sa saradnicima i predsednicima nedovoljno razvijenih opština postavio pred nas. Da jednu po jednu opštinu „izvlačimo“ iz statusa nedovoljno razvijenih i „prebacujemo“ u viši stepen razvijenosti „, zaključio je Tončev.

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x