Kantautor iz Niša osvojio publiku na muzičkom festivalu u Hrvatskoj (FOTO)

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Podelite vest

Na međunarodnom festivalu zabavne muzike “DARFEST 2022.” u Daruvaru, u Hrvatskoj, koji je održan 28. oktobra, Nišlija Bane Jovanović dobio je nagradu publike.

Nišlija Bane Jovanović predstavio se kompozicijom  “Kad padne noć” za koju je sam uradio muziku i tekst, aranžmane je radio  Marko Stojković, sa kojim ima dugogodišnju saradnju, a prateće vokale pevala je Jelena Petković.

DARFEST , u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Daruvar, tradicionalno se u ovom hrvatskom gradu održava 17.put, a pokrovitelji su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grada Daruvara, a okuplja muzičare pop i zabavne muzike  iz regiona.

Učešće na ovogodišnjem festivalu imali su izvođači iz Slovenije, Bosne i Hercegovine,  Srbije i naravno Hrvatske, a ovo jedrugo učešće Baneta Jovanovića na  festivalu. Dodeljeno je sedam nagrada, a Jovanović je u Niš doneo nagradu publike.

“Odlično organizovan festival, puno dobrih kompozicija, izuzetno gostoprimstvo domaćina i naravno nagrada publike. I šta da kažem, presrećan sam što ste me i ovaj put podržali”, rekao je kantautor.

“Kad padne noć”, odabrana je na javnom konkursu na koji je stigao veliki broj prijava, od njih je stručna komisija izabrala 23 pesme za finalno veče DARFES-a 2022. Sve kompozicije našle su se na duplom CD-u koji će biti prosleđen na emitovanje radio stanicama širom Hrvatske.

Kantautor iz Niša, koji je profesor matematike u Gimnaziji u Beloj Palanci i Osnovnoj školi “Car Konstantin” naglašava da mu je muzika ljubav poslednih 25 godina.

Za izdavačku kuću “Diskos” 2016. godine izdao je album sa kompozicijama koje su u njegovom stvaralaštvu do tada bile “best of”. Za svoj dosadašnji rad u oblasti pop i zabavne muzike dobitnik  je velikog broja nagrada i priznanja.

Podsetimo,  Bane Jovanović se jula meseca na Festivalu “Marko Polo” na Koručili  predstavio svojom pesmom „Nikad se više ne ponovilo“, za koju je dobio  nagradu društvenih mreža, kao i specijalnu nagradu direktora festivala.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x