KBC Zvezdara izlazi iz crvene zone, prijem nekovid pacijenata od sledeće nedelje

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Kliničko-bolnički centar (KBC) Zvezdara izlazi iz crvene zone, a posle više od dva meseca nema nijednog hospitalizovanog kovid pacijenta, izjavio je danas direktor tog centra Petar Svorcan.

“U toku vikenda smo odredjeni broj pacijenata raselili u druge kovid bolnice i otpustili. Sa dezinfekcijom i čišćenjem krećemo već danas”, rekao je Svorcan za Radio-televiziju Srbije.

Prema njegovim rečima, u tom periodu je zbrinuto oko 2.300 koji su pretežno imali srednje tešku ili tešku kliničku sliku, kao i da je preminuo veliki broj mladih ljudi koji nisu bili vakcinisani.

On je izrazio nadu da će dezinfekcija biti završena tokom ove nedelje, a da će se sa prijemom pacijenata najverovatnije početi sledeće sedmice.

Svorcan je kazao da će se prvo zbrinjavati pacijenti za hitnu, neodložnu pomoć, pacijenti sa prioritetnim uputima, pacijenti sa malignim bolestima i hronični pacijenti u pogoršanju.

Prema njegovim rečima, u padu je broj novozaraženih korona virusom, tako da je pritisak na sistem manji, ali je naglasio da je neophodno nastaviti sa svim procedurama, preporukama epidemiologa i vakcinacijom.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x