Kompanija „Luksoft” donosi dodatna znanja u Srbiju (FOTO)

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaVideo printscreen
Podelite vest

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić istakla je, otvarajući Razvojni centar svetski poznate kompanije za softverska rešenja „Luksoft” u Beogradu, da ta kompanija u našoj zemlji već ima više od 1.000 zaposlenih, a da će ih do kraja sledeće godine biti preko 2.000.

Brnabić je poželela dobrodošlicu toj kompaniji, čijih 85 odsto zaposlenih je došlo iz Ruske Federacije, kao i to da u Srbiji nađu nove talente i da njihova znanja doprinesu daljem jačanju srpske ekonomije.

Podsetila je na izuzetne rezultate IT sektora u Srbiji, koji je najbrže rastući sektor, a ove godine će ostvariti preko 2,6 milijardi evra izvoza.

Dolazak kompanije „Luksoft” donosi dodatna znanja u Srbiju, naglasila je premijerka, dodavši da će nastojati da dovede još IT kompanija iz Rusije i drugih zemalja, kao i da Srbija postane IT hab.

Brnabić je izrazila uverenje da će tako zajedno brže rasti i Srbija i te kompanije.

„Luksoft” radi softverska rešenja za auto-industriju, bankarstvo i telekomunikacije, pri čemu su im klijenti neki od najvećih svetskih brendova, a ima više od 20.000 zaposlenih u 30 zemalja.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x