Komunisti traže ukidanje zakona o izborima i političkim partijama, smatraju da su diskriminatorni

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: OSR
Podelite vest

Nova komunistička partija jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) saopštili su da će uskoro započeti skupljanje potpisa za ukidanje Zakona o izborima i Zakona o političkim partijama, koje smataraju diskriminatornim prema političkim predstavnicima “radnog naroda naše zemlje”.

NKPJ i SKOJ su naveli u saopštenju da se prema trenutnim zakonima, uz kandidaturu liste mora dostaviti 10.000 potpisa overenih pred nadležnim sudskim organima za parlamentarne, kao i 3.000 potpisa za izbore u Beogradu.

“Ovaj zakon je donet kako bi se sprečili komunisti, kao jedini istinski zastupnici interesa radnog naroda, da učestvuju na izborima. U uslovima antikomunističke histerije od ljudi koji podržavaju listu NKPJ i SKOJ-a se traži da se svojim potpisima overenim u sudu deklarišu kao članovi ili simpatizeri komunista”, dodaje se u saopštenju.

Naveli su da je isti slučaj i sa Zakonom o političkim partijama, gde je prilikom registracije takođe potrebno 10.000 potpisa, čija se overa takođe plaća.

“U prvom redu NKPJ i SKOJ zahtevaju da se brojka od 10.000 potpisa smanji na 1.000, a na gradskim izborima u Beogradu sa 3.000 na 300, kao i da se overa potpisa ne naplaćuje”, dodaje se u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x