Koncert laureata Prvog Međunarodnog pijanističkog takmičenja „Dr Miloje Milojević“

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

ArtLink ciklus za mlade talente predstavlja laureate Prvog Međunarodnog pijanističkog takmičenja „Dr Miloje Milojević“ koncertom u Konaku kneginje Ljubice u ponedeljak 20. novembra u 20 časova.

Prvo Međunarodno pijanističko takmičenje „Dr Miloje Milojević“ održano je od 4. do 8. maja ove godine u Kragujevcu u saradnji sa Udruženjem ljubitelja umetnosti „Ljubica Marić“ i Udruženjem umetnika „ArtLink“ iz Beograda.

Međunarodno takmičenje mladih pijanista nosi ime dr Miloja Milojevića, kompozitora, dirigenta, pijaniste i prvog doktora muzikologije na našim prostorima.

Preko 100 učesnika nastupilo je u šest različitih kategorija. Takmičare je ocenjivao međunarodni stručni žiri sačinjen od eminentnih klavirskih umetnika i pedagoga u sastavu: Sebastian Berakdar (Nemačka), Minsoo Hong (Južna Koreja), Jovanka Višekruna Janković (Srbija).

Na koncertu u Konaku Kneginje Ljubice nastupiće mladi umetnici Milan Stojadinović, Ognjen Todosijević, Pavle Vasiljević, Petar Blagojević, Lara Brkić.

Nakon ovog koncerta Jovanka Višekruna Janković, u ime ArtLink-a, učestovaće i na Forumu za mir u Barseloni, gde će predstaviti mladu violinistkinju Nađu Komlenić u Sali Muzičke Akademije u Barseloni 23. novembra.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x