Koncertom i izložbom na Cvetnom trgu u Beogradu najavljen ARLEMM 2022

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Beta video printscreen
Podelite vest

Kulturno-umetničkim programom i otvaranjem izložbe fotografija na Cvetnom trgu u Beogradu, označen je početak manifestacije ARLEMM 2022, koju publika i ove godine može da prati uživo putem Yettel mreže.Veče je otvoreno sinoć muzičkim programom istaknutih umetnika iz kamernog ansambla Monk, Dejan Krsmanović kvinteta i Di luna bluz benda.

Tom prilikom otvorena je i izložba “ARLEMM umetnički karavan”, koja se istovremeno nalazi na dve lokacije u Beogradu, na Cvetnom trgu i na savskoj promenadi “Beograda na vodi”.

Autori izložbe su umetnici Milica Djorđević i Milovan Ilić, koji prate tu manifestaciju od njenog nastanka.

Nakon Beograda izložba će svoj put nastaviti do Arilja, gde će biti održana 16. jula na dan zvaničnog otvaranja ARLEMM manifestacije.

“ARLEMM predstavlja jedinstven doživljaj sa kvalitetnim muzičkim programom, u umetnički i eko uređenom prirodnom ambijentu, koji će ove godine oplemeniti nastup Gudačke reprezentacije mladih izvođača na otvaranju ARLEMM-a 16. jula u Arilju. Na ostrvu Uski Vir, na obalama najčistije reke u Srbiji Rzava, ovog leta slušaćemo Zvonka Bogdana, Zoster, Queen real tribute i mnoge druge”, istakao je direktor ARLEMM manifestacije Dragutin Mladenović i pozvao publiku da poseti Arilje.

Prisutnima se obratio ataše za kulturu Ambasade Austrije i direktor Austrijskog kulturnog foruma Adrijan Farks istakavši značaj saradnje Austrijskog kulturnog foruma i ARLEMM festivala.

I ove godine partner manifestacije je kompanija Yettel putem čije mreže će publika uživo pratiti dešavanja i program manifestacije.

“Naš cilje je da muziku i umetnost učinimo dostupnim što većem broju građana. To možemo učiniti putem naše Yettel mreže koja je brza, stabilna i pouzdana. Ukoliko niste u mogućnosti da dođete u Arilje ili Beograd, koncert možete pratiti putem jutjub kanala”, rekla je menadžerka Yettel fondacije Milica Begenišić.

Ona je istakla da već petu godinu za redom kompanija Yettel podržava ARLEMM jer je to “veoma inspirativan projekat koji ljubavlju prema muzici i entuzijazmom prenosi prave vrendosti, pogotovo najmlađima”.

Centralno mesto ARLEMM-a čine edukativni programi u kojima eminentni profesori i predavači umetničke muzike i primenjenih umetnosti, svakodnevno održavaju radionice za talentovanu decu i mlade koji dolaze u Arilje iz celog sveta.

Sa više od 120 održanih edukativnih radionica, 200 koncerata i 4.500 individualnih časova nastave ARLEMM zauzima vodeće mesto u kulturno-umetničkim događajima Srbije, već više od jedne decenije.

Realizuje se pod pokroviteljstvom Grada Beograda, Ministarstva kulture i informisanja, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Biblioteke Dobrilo Nenadić i Opštine Arilje, SOKOJ-a, Goethe Instituta, Austrijskog kulturnog foruma, brenda Extreme Intimo i drugih društveno odgovornih kompanija i pojedinaca.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x