Koridori Srbije tvrde da se saobraćaj kroz Grdeličku klisuru odvija uz najviši stepen bezbednosti

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija vesti/OS
Podelite vest

Saobraćaj kroz Grdeličku klisuru odvija se nesmetano, uz najviši stepen bezbednosti učesnika u saobraćaju, saopštili su Koridori Srbije navodeći da su inspektori konstatovali da ne postoje deformacije i pukotine.

Oni su odbacili navode medija da se u Grdeličkoj klisuri na pojedinim potpornim zidovima pojavile pukotine, navodeći da su inženjeri i geometri Koridora Srbije u više navrata vanredno izašli na teren 11., 12. i 14. novembra i izvršili očitavanje svih referentnih tačaka.

Kako navode, u utorak su na teren izašli predstavnici Sektora za inspekcijski nadzor ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na zahtev ministra Gorana Vesića i inspekcija je prilikom vršenja nadzora, zapisnikom konstatovala da ne postoje deformacije i pukotine na predmetnoj konstrukciji zaštite kosine.

“Nadležni inspektor naveo je da se radi o denivelisanim radnim spojevima koji su izvedeni tokom radova, a zbog same tehnologije i uslova gradnje, kao i da je na denivelisanom spoju, zbog zaštite od prodora atmosferske vode, izvršena površinska obrada cementnim malterom, koja stvara vizuelni osećaj da se radi o pukotini”, navodi se u saopštenju.

Podsetili su da su 2019. godine uspostavili stalni monitoring na kosinama u Grdeličkoj klisuri, i da do sada nikakva pomeranja nisu zabeležena.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x