Košarkašice Zvezde osvojile šestu uzastopnu titulu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Pixabay.com
Podelite vest

Кošarkašice Crvene zvezde pobedile su na svom terenu ekipu Kraljeva sa 67:61 i tako sa 3:2 u finalnoj seriji plej-ofa osvojile šestu uzastopnu titulu prvaka Srbije.

Zvezdu je do pobede u majstorici i do ukupno 34. titule u klupskoj istoriji predvodila Milica Bojović sa 15 poena, četiri manje je ubacila Aleksandra Katanić, dok su Nevena Naumčev i Čelsi Hol postigle po devet poena.

U poraženom timu najbolja je bila Dragana Gobeljić sa 16 poena, dok je Tamara Rajić meč završila sa 13 postignutih poena.

Najbolji strelac finalne serije bila je Dragana Gobeljić iz Kraljeva, koja je postigla ukupno 116 poena na pet utakmica, dok je najbolja igračica Tina Jakovina iz šampionske ekipe koja je ostvarila ukupno 72 indeksna poena.

Crveno-bele košarkašice su imale prednost tokom celog prvog poluvremena – posle prve četvrtine su vodile sa 28:15, a na poluvreme su otišle s prednošću 45:34.

Košarkašice Kraljeva su treću deonicu otvorile serijom 11:2 i prišle na minus dva (45:47), potom su i izjednačile (49:49), da bi u finišu te deonice i povele pa su pred poslednjih deset minuta imale prednost od 56:55.

Bolje je Zvezda počela četvrtu četvrtinu, serijom 6:0 (62:56), dok je Кraljevo pet minuta bilo bez poena. Posle poena Bojović, Zvezda je četiri minuta pre kraja povela sa 64:56, ali je gostujući tim držao priključak. Trojkom Rajić, Kraljevo je prišlo na 61:64 na dva minuta pre kraja, ali su crveno-bele uspele da zadrže prednost i na kraju slave.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x