Kosovo: U nastavku akcije Brezovica uhapšeno sedam osoba

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

U  nastavku akcije “Brezovica” danas je uhapšeno sedam osoba, od kojih su dva službenika Ministarstva životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture osumnjičena za zloupotrebu službenog položaja,  konkretno za primanje mita, saopštilo je Osnovno tužilaštvo u Uroševcu.

Glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Uroševcu Šukri Jašari izjavio je da su uhapšeni iz Prištine, Uroševca i Štrpca, a da se u tim gradovima akcija odvijala na deset lokacija. Jašari je najavio da su policija i Tužilaštvo jutros u ranim jutarnjim satima započeli racije u Ministarstvu životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture, u nastavku slučaja “Brezovica”.

Portparol Policije Kosova Baki Kelani potvrdio je da jeova akcija nastavak slučaja “Brezovica”.

“Možemo potvrditi da Policija Kosova, u ovom slučaju Uprava za istraživanje teških zločina, u saradnji i koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom, sprovodi akciju, koja je nastavak istrage u slučaju ‘Brezovica’. Ova operacija se proteže u dva regiona, Uroševca i Prištine, koji obuhvataju nekoliko lokacija. Posle operacije biće date dodatne informacije”, rekao je on.

Tokom policijske akcije u Štrpcu 21. decembra prošle godine uhapšeno je deset osoba, medju kojima i bivši gradonačelnik Bratislav Nikolić. Zapljenjeno je 61.000 evra, osam vozila u vrednosti od 300.000 evra, vatreno oružje, 13 mobilnih telefona i drugo.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x