Kovačević (D2SP): Ukinućemo favorizaciju stranih investitora kada dođemo na vlast

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Predsednik stranke - Da se struka pita Vladimir Kovačević, Foto: BetaPhoto/Pres-sluzba NS - D2SP
Podelite vest

Predsednik stranke Nova – Da se struka pita (D2SP) Vladimir Kovačević rekao je danas da je favorizacija stranaca kao investitora u Srbiji prva stvar koju će ta stranka promeniti kada dođe na vlast, kao i da se nada da će to biti nakon izbora planiranih za iduću godinu.

“Istrajna favorizacija stranaca kao investitora u Srbiji je prva stvar koju će stranka D2SP promeniti kada za to dobije prvu priliku, a nadamo se, već nakon prvih izbora, planiranih u narednih godinu dana”, rekao je Kovačević, a saopštila ta stranka.

On je upitao ko procenjuje visinu ulaganja stranih investitora u Srbiji jer se “stiče utisak, posebno kod iskusnih srpskim industrijalaca koji su gradili svoje fabrike, koji znaju koliko šta košta, da stotine miliona evra ulaganja u izgradnju fabrika koje stranci grade u Srbiji ne odgovaraju sasvim istini”.

Dokaz takvoj tvrdnji je, prema njegovim rečima, da se u javnosti ističu podaci da su strana ulaganja vredna stotinama miliona evra da bi se smanjio značaj ogromnih državnih podsticaja, novcem građana Srbije.

“Podsticaji se mere stotinama hiljada evra po jednom zaposlenom radniku. Setimo se samo kritike ljudi koji su sada na vlasti, tadašnje SIEPE, koja je dodeljivala svim investitorima od 2.500 do 10.000 evra po zaposlenom. Sada to deluje kao vic”, rekao je Kovačević.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x