KRIK: Hrkalović koristila ‘skaj’ telefon, skrivala se iza imena Arona, Vila, Nike, Rina

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Objektiv TV video printscreen
Podelite vest

Bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Dijana Hrkalović koristila je telefon sa “skaj” aplikacijom skrivajući se iza nadimaka Arona, Vila, Villa, Nike i Rina, vidi se na listi korisnika tog programa koju je sastavilo Tužilaštvo za organizovani kriminal, objavio je portal KRIK saznanja do kojih je došao.

Krik piše da je Hrkalović među 77 osoba za koje se sumnja da su bili deo kriminalne grupe koja je izvršila četiri ubistva, a to je navedeno u dokumentu tužilaštva koji je nastao tokom istrage “Vračarskog klana”.

Ona, međutim, do danas nije optužena za zločine opisane u dokumentu niti za saradnju sa kriminalcima, piše KRIK.

Sem za Hrkalović, tužilaštvo je prošle godine, tražilo od francuskih vlasti “skaj” poruke i za preko stotinu drugih ljudi, uključujući dva neimenovana čoveka iz policije i BIA koji su ključni za razumevanje sprege kriminala i vlasti – a koji su na “skaju” imali nadimke Edo i Markus.

Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić poslao je u junu prošle godine francuskom sudu dopis kojim je zamolio da mu dostave poruke koje je 159 ljudi razmenjivalo preko specijalne aplikacije “skaj”, saznaje KRIK.

Ovu aplikaciju za tajnu komunikaciju koristili su pripadnici mnogih kriminalnih grupa širom sveta. Nakon što je Francuska u saradnji sa policijama drugih evropskih zemalja uspela da dešifruje ove poruke, početkom 2021. počela je serija hapšenja kriminalaca u mnogim zemljama.

U Srbiji je na osnovu „skaj“ poruka pokrenuto više velikih slučajeva: uhapšeni su članovi grupe Veljka Belivuka, ali i podignuta nova optužnica protiv narko-bosa Darka Šarića.

Srpsko tužilaštvo, ipak, bilo je izloženo kritikama javnosti jer nije uhapsilo nijednog bitnog državnog funkcionera koji je koristio „skaj“ telefone i preko njih komunicirao sa mafijom.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x