Lazović (Ne davimo Beograd): Iz konsultacija sa Vučićem ne može da proizađe nikakav dogovor

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto> Ne davimo Beograd
Podelite vest

Narodni poslanik pokreta Ne davimo Beograd Radomir Lazović ocenio je danas da se treba odazvati na sastanke koji su u domenu ovlašćenja predsednika Srbije, ali da na konsultacijama sa Aleksandrom Vučićem oko formiranja nove Vlade Srbije taj pokret neće učestvovati jer iz njih “ne može da proizađe nikakav dogovor”.Bet

“Nemam ni najmanju želju da upoznam tog čoveka van profesionalnog protokola. Tim sastancima sa njim se ne radujem ni malo, ali mislim da se treba odazvati na pozive koji su u domenu ovlašćenja predsednika”, rekao je Lazović za list Nova.

Objasnio je da konsultacije sa parlamentarnim strankama, koje su u toku, spadaju u to, ali da se njima neće odazvati jer “niti mogu da predlože predsednika ili predsednicu vlade, niti planiraju bilo kakvo koketiranje sa Srpskom naprednom strankom (SNS) u budućoj vladi”.

Na pitanje šta očekuje od nove vlade, Lazović kaže da očekuje nastavak povlačenja države pred interesima investitora bliskih SNS, privatizaciju komunalnih službi, povlačenje države iz zdravstva i tihu privatizaciji te oblasti…

“Nemojte me pogrešno razumeti, ja sam veliki optimista da od ove naše Srbije možemo napraviti dobro mesto za život, ali nikako sa ljudima koji trenutno donose odluke. Moja nada leži u uključivanju građana u politiku i tome sam lično, kroz Ne davimo Beograd, posvećen u potpunosti”, kazao je on.

Kada su u pitanju najave da bi moglo da dođe do novih izbora u Beogradu, Lazović kaže da oni u te najave ne veruju i upitao “čemu izbori ako SNS ima većinu u Beogradu”.

“Izbora će biti samo ako to režimu odgovara, ili ako izgubi većinu. Mi ćemo svakako biti spremni, a rezultat možemo samo da poboljšamo”, ocenio je Lazović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x