Let balonom iznad Oblačinskog jezera: “Dani višnje” i promocija turističke ponude za Dane višnje

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

„Dani višnje“ je tradicionalna manifestacija sa ciljem promovisanja simbola opštine Merošina, višnje „Oblačinka“, njenog geografskog porekla, kao i turističkih potencijala opštine. Ove godine manifestacija će se održati na Oblačinskom jezeru u sklopu kompleksa SP Resort Turističko-rekreativnog naselja „Oblačinsko jezero“ 25. i 26. maja.

Prvog dana manifestacije, u subotu 25. maja 2024. godine, biće organizovan Dan tradicije i folklora na Oblačinskom jezeru, čiji je cilj očuvanje tradicije, narodne igre i običaja iz Dobriča.

Ove godine za posetioce tradicionalne manifestacije „Dani višnje 2024“ pripremili smo i jedno novo, nesvakidašnje iskustvo, a to je posmatranje leta balonom iznad Oblačinskog jezera, ako budu ispunjeni adekvatni meteorološki uslovi.

Vožnja balonom na topao vazduh, jedinstvena atrakcija na našem podneblju. Let balonom iznad Oblačinskog jezera je u promotivne svrhe i nije predviđen za posetioce, već je zamišljen kao najava komercijalnih letova balonom koji će uskoro postati sastavni deo turističke ponude opštine Merošina.

U 16.00 časova očekuje nas defile učesnika smotre folklora u okviru kompleksa Turističko-rekreativnog naselja „Oblačinsko jezero“.

Svečano otvaranje manifestacije je u 17.00 časova od strane predstavnika Lokalne samouprave. U nastavku programa očekuje nas Smotra foklora i nastupi KUD-a iz naše zemlje sa različitim spletovima igara.

Za sve posetioce u 19.30 časova biće organizovan koncert Anđele Stanković u pratnji instumentalnog sastava Abrašević.

Drugi dan manifestacije – Dan „Oblačinke“, u nedelju 26. maja 2024. godine, posvećen je čuvenoj višnji merošinskog kraja „Oblačinka“.

„Dani višnje“ je tradicionalna manifestacija sa ciljem promovisanja simbola opštine Merošina, višnje „Oblačinka“, njenog geografskog porekla, kao i turističkih potencijala opštine. Program manifestacije počeće sportskim takmičenjima u fudbalu i košarci od 12.00 časova na Oblačinskom jezeru. Za one željne upoznavanja i istraživanja ovog neotkrivenog predela i drugog dana manifestacije je predviđen još jedan prelet balonom iznad Oblačinskog jezera.

Učesnike i goste pozdraviće predsednik opštine, a nakon toga sledi bogat kulturno-zabavni program sa nastupom folklorne sekcije Narodne biblioteke Merošina, kao i nastupi pevača izvorne muzike i instrumentalista. U nastavku programom su predviđene i igre spretnosti i zabave mališana iz PU „Poletarac“, pokazna vežba Crvenog krsta Merošina u pružanju prve pomoći, kao i degustacija proizvoda od višanja. Za one najmlađe biće organizovana kreativna radionica sa predstavom za decu na otvorenom prostoru pored jezera u 18 sati i 15 minuta.

U 21 sat, vrhunac manifestacije, besplatan koncert poznate pop pevačice Jelene Tomašević, poznate po snažnom vokalnom umeću.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x