Lideri SSP i Dveri o vanrednim izborima u Srbiji, saradnji opozicije i odnosu prema EU

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Miloš Miškov
Podelite vest

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas ocenio je da se vanredni izbori “nameću kao rešenje” svega lošeg a lider Dveri Boško Obradović da će njihovo raspisivanje zavisiti od rejtinga predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Đilas je u “Utisku nedelje” naveo da misli da će izbori biti na nivou cele Srbije, te dodao da ne očekuje da će biti i vanrednih predsedničkih izbora.

“Verujem da je realna mogućnost da oni budu do kraja ove godine, samo ne znam kako bi se spojili sa pokrajinskim i lokalnim, ali situacija je takva da se izbori nameću kao rešenje…”, kazao je on.

Prema njegovim rečima, parlament izgleda strašno, a “ta agresija se preliva na celo društvo”, preneo je portal Nova.rs.

Dodao je i da je situacija u Beogradu “nešto ogoljenija” i da je, kako je ocenio, glavni grad Srbije u “jednoj ozbiljnoj političkoj krizi”, te da su beogradski izbori neophodni.

Kazao je i da je “jasno da Vučić i Srpska napredna stranka (SNS) neće obezbediti fer i poštene izbore”, te ocenio da fer i pošteni uslovi znače “kraj Vučića i SNS”.

Smatra i da izbori treba da budu ranije, zato što je, kako je ocenio, ekonomska situacija “sve gora i gora”, te dodao da Vučić ima dva velika problema “ekonomija i stepen korupcije i kriminala”.

Lider Dveri je ponovi da taj pokret traži vanredne izbore na svim nivoima, te dodao da mu se čini da postoji “tendencija pada rejtinga SNS-a i rast popularnosti ‘državotvorne opozicije'”.

“Da li će biti izbora to zavisi od Vučičevog istraživanja javnog mnjenja, ako vidi da rejting pada, a pada, dok naš rejting raste, on će te izbore onda izbeći koliko god bude mogao”, ocenio je on.

Lider SSP je kazao i da da je za tu partiju moguća saradnja samo sa strankama koje kažu da je “budućnost Srbije u EU”,dok Obadovića smatra da je “najveće gubljenje vremena vera u EU”.

“U EU se dobro živi, a u Srbiji se ne živi dobro… Nama je pitanje budućnosti da budemo deo EU jer to garantuje bolji život”, kazao je Đilas.

Kazao je i da “EU ne podrazumeva priznanje Kosova”, te pozvao sve da, kako je kazao, ne  izmišljaju stvari koje nisu tačne.

“Sami treba da rešimo svoje probleme, a ne da EU rešava naše probleme”, rekao je Đilas, dok, s druge strane lider Dveri smatra da EU podržava Vučića.

Obradović je kazao da “upravo EU podržava Vučića” i , kak oje naveo, “nema problema sa njegovim koruptivnim aktivnostima”.

Prema njegovim rečima, EU nema i problema sa neslobodom medija u Srbiji, “ako će Vučić da daje subvencije njihovim kompanijama”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x