Linglong platio 14 miliona dinara za zemljište na kome će graditi 300 stanova

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: ZSF

Kompanija Linglong platila je 14 miliona dinara za 2,8 hektara gradjevinskog zemljišta na ulazu u Ečku, u blizini gradilišta te kompanije i na tom mestu izgardiće pet stambenih objekata sa oko 300 stanova, objavljeno je danas.Predstavnici Linglonga danas su u Gradskoj kući potpisali ugovor o otudjenju gradskog gradjevinskog zemljišta sa gradonačelnikom Zrenjanina Simom Salapurom.

Kako je Salapura istakao prilikom donošenja rešenja Gradskog veća o otudjenju gradjevinskog zemljišta, objekti kolektivnog stanovanja u Ečki biće namenjeni rezidencijalnom stanovanju, kao i za stanove srpskim i kineskim radnicima, zaposlenim u samoj kompaniji.

Ta investicija, ocenio je, neminovno dovodi i do izgradnje pratećih sadržaja, poput novih trgovinskih objekata, poslovnih lokala druge namene, dečjih igrališta i slično, omogućava nova zapošljavanja i generalno menja ekonomsku sliku okruženja.

Parcela na kojoj će se graditi novo stambeno naselje nalazi se na obodu naseljenog mesta Ečka i oslanja se na pojas budućeg autoputa Beograd-Zrenjanin-Novi Sad, koji će se sa sadašnjim državnim putem Zrenjanin-Beograd ukrštati upravo na potezu izmedju ulaza u Ečku i industrijske zone “Jugoistok”, odnosno pogona “Linglonga”.

Za ovu kinesku kompaniju je šira javnost čula krajem prošle godine kada je došlo do štrajka radnika iz Vijetnama koji su radili na izgradnji fabrike u nehumanim uslovima.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x