Lorenso Silva na Danima Španije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: www.ff.uns.ac.rs/
Podelite vest

Nagrađivani španski pisac Lorenco Silva (Lorenzo Silva) otvoriće 13. marta Dane Španije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

Odsek za italijanske i iberoameričke studije Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, u saradnji sa Ambasadom Španije i Institutom Servantes u Beogradu, organizuje Dane Španije 13, 14. i 15. marta.

Kako je najavljeno sa tog Odseka, Silva će sa ambasadorom Španije u Srbiji Raulom Bartolomeom Molinom, 13. marta otvoriti Dane Španije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, a zatim će biti gost Novosadskog Sajma knjiga, gde će u podne održati kraće predavanje i razgovarati s publikom.

Sutradan, 14. marta u 19.00 časova, Lorenso Silva će imati književno veče u Institutu Servantes u Beogradu, sa književnikom i sudijom Miodragom Majićem.

Moderator razgovora biće Dejan Matić, direktor izdavačke kuće Treći trg, uz simultani prevod.

U okviru Dana Španije na Filozofskom fakultetu će biti organizovane projekcije filmova “Goya en Burdeos”, “Juana la Loca”, “Las Gallinas de Cervantes” i “Generacion, Bunuel, Lorca, Dali”.

Takođe, učenici Karlovačke gimnazije odigraće odlomak iz predstave “Pokondirena tikva” na španskom jeziku i, zajedno sa studentima više odseka Filozofskog fakulteta, govoriće poeziju španskih pesnika.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x