LOVAČKI SAVEZ SRBIJE u članstvu IUCN kao jedina lovačka organizacija u jugoistočnoj Evropi

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: LSS
Podelite vest

International Union for Conservation of Nature (IUCN)- Međunarodna organizacija za očuvanje prirode predstavlja globalnu uniju koja okuplja organizacije iz vladinog i nevladinog sektora širom sveta, Lovački savez Srbije deo je ove priče.

Preko 1.400 članica imaju isti cilj, a to je očuvanje i zaštita prirode kao i održivo upravljanje prirodnim resursima. Ono po čemu je IUCN poznat širokim narodnim masama jeste po „IUCN RED LIST“- crvenim listama ugroženih vrsta. Ali je spektar delovanja ove organizacije daleko širi.

Lovački savez Srbije je pored Ministarstva zaštite životne sredine, Zavoda za zaštitu prirode i Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode postao četvrta članica i jedina nevladina organizacija iz Republike Srbije. Takođe, Lovački savez Srbije predstavlja jednu od desetak lovačkih organizacija među članicama IUCN, ujedno i jedinu u ovom delu Evrope. Pisma podrške i preporuke za prijem u članstvo LSSa dali su FACE, CIC i Ministarstvo zaštite životne sredine.

Članstvo u ovakvoj organizaciji je dokaz o značaju lovaca za očuvanje prirode, ali i obaveza da se nastavi još boljim i naprednijim pristupom za dobrobit prirode i divljači, piše u saopštenju Lovačkog saveza Srbije.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x