LSS: Lanad nisu napuštena – MOLIMO DA IH NE UZIMATE

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Sredinom maja i početkom juna, u naša lovišta na svet dolaze najbrojnije prinove-lanad, kako bi ih sačuvali moramo da se pridržavamo nekih pravila koja možda i ne poznajemo. Iz Lovačkog saveza poručuju da sačuvamo lanad.

Potomstvo srneće divljači je prvih dana života vrlo ranjivo i skriveno u poljima i šumama. Priroda im je pružila savršenu boju koja ih krije o predatora. A i njihovo instiktivno ponašanje je takvo-leže priljubljeni iz tlo i ne pomeraju se.

“Mnogi neupućeni ljudi iz najbolje namere naprave najveću grešku. Kada u prirodi nađu lane, pomisle da je ono napušteno i uzmu ga i ponesu kući. Na žalost većina lanadi zbog loše i neuslovne ishrane ugine u zarobljeništvu prvih dana”, kažu u Lovačkom savezu Srbije.

Poslednjih godina da na žalost i pojedini lovni radnici i lovci u želji za nekakvom popularnošću na društvenim mrežama namenski traže lanad, uzimaju ih u ruke i slikaju se, poziraju sa njima, što je za svaku osudu, kažu u LSS.

Njihova preporuka je jasna, a oni mole sve ljude koji budu u prilici da sretnu lane postupe na ovaj način.

“Ako naiđete na lane, ne prilazite preblizu, ne dodirujte ga. Srna je u blizini svakako, ono nikako nije napušteno. Čim ojača za koji dan, ono će redovno biti uz srnu”, poručuju iz Lovačkog saveza Srbije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x