Mađarska UBM grupa kod Šida počela da gradi fabriku stočne hrane

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen video (Večernje novosti)
Podelite vest

Mađarska UBM grupacija počela je danas da gradi fabriku stočne hrane u Adaševcima kod Šida, u koju će investirati oko 24 miliona evra i gde će zaposliti oko 100 radnika.

Fabrika će biti na površini od 20 hektara i obuhvatiće objekte za proizvodnju stočne hrane i skladištenje sirovina i gotovih proizvoda.

Polaganju kamena temeljca za izgradnju fabrike u Adaševcima prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto, ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović, predstavnici UBM grupe i Pokrajinske vlade.

Vučić je rekao da je u Srbiji sve više mađarskih investitora i da je u poslednjih 10 godina trgovinska razmena Srbije i Mađarske povećana dva i po puta.

Predsednik UBM grupe Peter Horvat je kazao da je cilj te kompanije da širi poslovanje i da bude najuspešnija kompanija u regionu u oblasti prozvodnje stočne hrane.

On je naveo da su novu investiciju UBM grupe podržale vlade Mađarske i Srbije, sa 6,3 miliona evra i 2,2 miliona evra.

Peter Sijarto je rekao da su odnosi Mađarske i Srbije primer uspešne saradnje i da je ponosan što mađarske investicije doprinose razvoju privrede Srbije.

UBM grupa, osim u Mađarskoj posluje u još 10 zemalja, zapošljava 430 ljudi a njen prihod u 2021. godini iznosio je 515 miliona evra.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x