Magbet u režiji Nikite Milivojevića 21. oktobra premijerno u novosadskom SNP

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Nikita Milivojević, foto: YouTube RTS Kulturno-umetnički program - Zvanični kanal printscreen
Podelite vest

Predstava “Magbet” u režiji Nikite Milivojevića, nastala po istoimenom delu Vilijema Šekspira, biće pvi put izvedena u Novom Sadu 21. oktobra u Srpskom narodnom pozorištu (SNP).

Predstava je premijerno izvedena u avgustu u okviru budvanskog festivala “Grad teatar” a u septembru je održana i beogradska premijera. Kako je saopšteno iz SNP, Milivojević predstavu režira “kao vizuelno upečatljiv košmarni san”, te je bazira “na čudesnim prizorima i poetskim slikama, na psihološkom, više nego na socijalnom pristupu”.

“S obzirom da je inspirisana raznim slikama iz snova, mogao bih reći da je glavni lik u predstavi – San. Sve što se dešava – dešava se u glavi Magbeta… Svet kao jedno potpuno košmarno, haotično, nestvarno mesto, a ujedno mislim i da je to prilično tačna dijagnoza i svega onoga što trenutno živimo”, naveo je reditelj.

Predstava “Magbet” nastala je udruživanjem pet koproducenata – Budva Grad teatra, Srpskog narodnog pozorišta, Beogradskog dramskog pozorišta, ITAKA Art centra, Indjija i Újvidéki Színház (Novosadskog pozorišta).

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x