Mali: Politička hajka protiv mene, iskoristiću sva pravna sredstva povodom odluke o doktoratu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ministar finansija Sinisa Mali i predstavnici Nemacke razvojne saradnje (GIZ), NALED-a, kompanija Visa i Mastercard potpisali su danas sporazum o saradnji kojim je zvanicno pokrenuta Nacionalna inicijativa za bezgotovinsko placanje. Zajednicka fotografija. FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bs
Podelite vest

Ministar finansija Siniša Mali nakon što je Senat Univerziteta u Beogradu doneo jednoglasnu odluku da je njegov rad plagijat na Instagramu je objavio da veruje u svoj doktorski rad i ocenio da je reč o političkoj odluci koju on ne može prihvati.

Mali navodi da veruje da u svoj doktorski rad i dodaje da se ne plaši, jer “zna da je istina na njegovoj strani”, preneo je TV N1.

“Uvek mi je bilo važno da stičem novo znanje, jer je to jedina stvar u životu koju vam niko ne može oduzeti. Ponosan sam na sve što sam naučio u poslednjih 20 godina, koliko se aktivno bavim ekonomijom i finansijama. Za to vreme sam uspeo da položim i najteže stručne, medjunarodne ispite iz tih oblasti, koji važe za prestižne u svetskim ekonomskim krugovima. Želeo sam da na taj način dodatno unapredim svoje znanje”, naveo je Mali.

On je naglasio da mu je drago što danas, kako je naveo, to znanje može da iskoristi na najbolji način – a to znači da odgovorno upravlja budžetom države i da obezbedi novac za nove puteve, bolnice i škole za veće penzije i plate, za isplatu pomoći građanima i privredi u vreme pandemije.

“Mislim da je to mnogo važnije od političke hajke koja se zbog doktorata vodi protiv mene punih osam godina unazad. Ja verujem u svoj doktorski rad, isto kao što verujem i u svoj rad u Ministarstvu finansija i Vladi Republike Srbije. Reč je o političkoj odluci, koju ne mogu da prihvatim i zbog toga će iskoristiti sva raspoloživa pravna sredstva da je opovrgnem. Ne plašim se, jer znam da je istina na mojoj strani. Nastaviću da se borim, kao što se borim već osam godina. Politička hajka koja se vodi protiv mene može samo da me motiviše da radim još i više i bolje“, napisao je Mali.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x