Manojlović: Vlast kaznila zaposlene u preduzeću u kojem radi Crni

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Tatjana Soldatović Manojlović privatna arhiva
Podelite vest

Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Tatjana Manojlović izjavila je danas da zaposlenima u “Preduzeću za puteve” Valjevo nije isplaćena zarada za januar i da ih je poslovodstvo obavestilo da se preduzeće nalazi u finansijskim problemima koje je direktno izazvala vlada Srbije.

“Prema nezvaničnim informacijama, razlog zbog kojeg je kažnjeno preko 500 porodica zaposlenih i brojni dobavljači, jeste činjenica da je u ovom preduzeću zaposlen Dragan Milovanović Crni koji je tokom protesta u novembru 2021. godine sprečio pomahnitalog vozača bagera da pregazi gradjane koji su mirno protestovali na Šabačkom mostu”, rekla je Manojlović u pisanoj izjavi.

Ona je navela da taj scenario nije nemoguć, imajući u vidu pritiske kojima su izloženi poslodavci čiji su zaposleni učestvovali u protestima – od Valjeva, preko Jagodine do Užica, Zaječara i Novog Sada”.

“Ipak, čini se mnogo verovatnije da je činjenica da u ovom preduzeću radi Milovanović iskorišćena kao izgovor, a da se zapravo radi o nedostatku novca u budžetu jer decenija pljačke, neprofesionalnog upravljanja, bahaćenja i sistemskog urušavanja dolazi na naplatu”, ocenila je Manojlović.

Kako je navela, iz dopisa poslovodstva zaposlenima, dospela potraživanja “Preduzeća za puteve” Valjevo prema Vladi Srbije kao investitoru u ovom trenutku iznose pola milijarde dinara.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x