Manojlović: Vlast se plaši debate o Rio Tintu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: Srbija vesti
Podelite vest

Predstavnik Pokreta “Kreni-Promeni” Savo Manojlović ocenio je danas da se vlast “plaši debate o Rio Tintu” i da u istoriji parlamentarizma nije zabeleženo da šesta sednica jednog skupštinskog odbora bude zakazana pre nego što je održana peta, i da je to što “vlast radi državni udar”.

Manojlović je u saopštenju rekao da javna rasprava o kompaniji Rio Tinto i eksploataciji litijuma “očigledno ne sme da bude zakazana” ni u parlamentu, ni na RTS-u, jer se neko plaši takve debate, što znači da su nečiji argumenti tanki.

Dodao je da ne postoji stručnjak koji zastupa stavove Rio Tinta a da ga ta kompanija ne plaća i da, ako kojim slučajem dođe do dijaloga, o opasnostima tog problema nema nema rasprave nego se prelazi na uvrede, diskvalifikacije i skretanje teme.

Manojlović je rekao da je na sednici skupštinskog Odbora za zaštitu životne sredine koju je za danas zakazao predsednik tog tela Aleksandar Jovanović Ćuta, trebalo da budu izneti argumenti stručnjaka, pored ostalih i Dragane Đorđević i Ratka Ristića, prodekana Univerziteta u Beogradu.

“Takođe bili smo pozvani i meštani i mi, kao podnosioci narodne inicijative. Aleksandar Jovanović Ćuta govorio je da je na njega vršen pritisak da nam se uskrati da učestvujemo u raspravi. Mi smo iskoristili naše ustavno pravo i zvanični smo predlagač zakona sa preko 38.000 potpisa građana. Ovo što vlast radi je državni udar”, rekao je Manojlović.

Predsednik Odbora za zaštitu životne sredine Aleksandar Jovanović zakazao je za danas sednicu Odbora u Loznici, a naknadno je njegov zamenik Milimir Vujadinović iz Srpske napredne stranke (SNS) sazvao sednicu tog tela za isti dan, samo sat vremena ranije u Domu Narodne Skupštine Srbije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x