Mediji: Uhapšen policajac osumnjičen za ubistvo u Priboju, Zukorlić traži reakciju države

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: mup.gov.rs
Podelite vest

Policijski službenik osumnjičen za ubistvo čoveka u Priboju uhapšen je tokom jučrašnjeg popodneva, objavile su novosti.onlajn.

Nađen je u porodičnoj kući i odveden u pritvor nakon čega mu je određeno zadržavanje od 48 sati, piše portal beogradskih “Večernjih Novosti”.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije saopštilo je prethodno da je raspisana potraga za policajcem I.A. (28) iz Priboja zbog sumnje da je van dužnosti prošle noći u tom gradu ubio 35-godišnjeg muškarca.

On je osumnjičen da je u subotu oko ponoći u jednom ugostiteljskom objektu u Priboju više puta udario 35-godišnjaka koji je pri padu udario glavom u šank i od povreda umro.

I.A. je pobegao, a policija je privela dve osobe na informativni razgovor zbog sumnje da su pomogle osumnjičenom posle izvršenja krivičnog dela.


Mediji: Zbog ubistva u Priboju Usame Zukorlić u pismu Vladi traži reakciju države

Predsednik Stranke pravde i pomirenja Usama Zukorlić uputio je Vladi Srbije otvoreno pismo povodom ubistva u Priboju, zatraživši “što hitriju reakciju”, te pozvao premijerku Anu Brnabić i sve ministre do “što pre” posete taj grad, prenela je Televizija N1.

Zukorlić koji je i potpredsednik Skupštine Srbije, to je tražio jer je u subotu noću u Priboju, u ugostiteljskom objektu, nakon kraće svađe, pripadnik policijskih jedinica, koji nije bio na dužnosti, “brutalno i svirepo pretukao i usmrtio sugrađanina”.

“Iako još nemamo detalje događaja, u sredini kakva je pribojska, pogotovo nakon neretkih fašističkih izliva prema muslimanima Bošnjacima koji u tom gradu žive, ovakav događaj zasigurno mora biti ispraćen s vrha države, kako ne bi došlo do dodatne eskalacije i narušavanja međuetničkih odnosa”, poručio je Zukorlić.

Po njegovim rečima, to je potrebno “da ne bi došlo do dodatnog ugrožavanja bošnjačke nacionalne zajednice u toj opštini”.

Dodao je da još nema epiloga suđenja “na fašističke izlive iz januara prošle godine kada je grupa mladića u centru Priboja pevala fašističke stihove ‘Božić je, pucaj u džamije’ “, što je, kako je dodao, deljeno na profilima na društvenim mrežama i od strane policijskih službenika.

Po njegovim rečima, epiloga suđenja nema ni na slavlje policijskih službenika “uz fašističke stihove ‘Oj Pazaru, novi Vukovaru, oj Sjenice nova Srebrenice…’ koji govore i pozivaju na ubijanje Bošnjaka, te veličaju genocid nad Bošnjacima u Srebrenici”.

“Uprkos namenskom dolasku predsednika države u Priboj, obećanjima da će policajci adekvatno biti sankcionisani, te informacijama da su pokrenuti disciplinski postupci protiv njih 12, epiloge sudskih postupaka još uvek nemamo, već se isti još uvek, prema našim informacijama, nalaze u predistražnom postupku”, ukazao je Zukorlić.

Zaključio je da “takvo ponašanje tužilačkih i pravosudnih organa dodatno ‘daje vetar u leđa’ počiniocima”, pogotovo, kako je ukazao, policijskim službenicima, “da mogu bez konsekvenci širiti fašističke naume, sejati strah, gde sada već imamo smrtni ishod”.

“Zbog svega navedenog, pozivamo vas, kao predsednicu vlade, i sve ministre, da što pre posetite opštinu Priboj, te da pored razgovora sa predstavnicima lokalne vlasti, tužilaštva, suda i policijske uprave, obavezno razgovarate sa predstavnicima verskih zajednica, političkim subjektima i nevladinim organizacijama, pogotovo onima sa bošnjačkim prefiskom, i nadasve porodicom stradalog”, naveo je on u pismu Ani Brnabić i Vladi.

On smatra da bi “izostanak reakcije državnog vrha zasigurno poslao negativnu poruku” i, kako je naveo, “isto tako uticao na dalji razvoj situacije i opstanak stanovništva u ovom gradu, pogotovo kada su Bošnjaci muslimani u pitanju”.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x