Milan Stamatović po šesti put predsednik Opštine Čajetina

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Zdrava Srbija
Podelite vest

Novoizabrani odbornici Skupštine opštine Čajetina su na svojoj konstitutivnoj sednici ponovo ukazali poverenje Milanu Stamatoviću kome je to šesti uzastopni mandat na čelu Opštine Čajetina.

Nakon predstavljanja izveštaja o sprovedenim izborima, odbornicima su potvrđeni mandati, a zatim su odbornici položili zakletvu. U ovom sazivu 19 odbornika imaće lista Milan Stamatović – Zdrava Srbija, četiri odbornika lista Aleksandar Vučić–Čajetina sutra, dok će osam odbornika imati Grupa građana „Naši ljudi za naše mesto“ – Marko Pantović.

Foto: Zdrava Srbija

Za predsednika Skupštine izabran je Arsen Đurić (ZS) koji je i do sada vršio tu funkciju, za zamenika predsednika Skupštine opštine Čajetina izabran je Slavko Pantović (PUPS), za sekretara Skupštine postavljen je Predrag Jokić, a za zamenika sekretara Anđelina Aleksić. Na predlog predsednika Opštine, za zamenika predsednika Opštine Čajetina izabran je Zoran Udovičić (ZS). Izabrani su i članovi Opštinskog veća u novom sazivu i to: Gorica Mijailović (ZS), Slađana Vulović (ZS), Aleksandar Ilić (ZS), Milovan Božić (ZS) i Miroslav Tucović (ZS).

Nakon održane konstitutivne sednice lokalne skupštine, predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović je rekao da mu je „šesti mandat na poziciji predsednika Opštine sigurno velika odgovornost, čast i zadovoljstvo, a ujedno i zahvalnost biračima opštine Čajetina koji su prepoznali napore i opšti interes u radu lokalne samouprave i tima koji duži niz godina radi na razvoju i izgradnji i demokratizaciji opštine Čajetina i cele Srbije“.

Stamatović je dodao da je „Zdrava Srbija, kao politička partija regionalnog karaktera, malo zastupljena u zapadnim delovima Srbije“ i da se nada da „podrška koju sada imamo u Čajetini i Zlatiborskom okrugu će se primeniti i na ostale delove Srbije, i da Zdrava Srbija u nekom narednom periodu može da bude relevantan politički faktor u celoj Srbiji“.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x