Minimalac za sledeću godinu 40.000 dinara

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će sa Socijalno-ekonomskim savetom dogovoriti minimalnu zaradu za sledeću godinu od 40.000 dinara.

“Pokušaćemo da sa Socijalno-ekonomskim savetom izguramo minimalac od 40.000 dinara, odnosno 340-350 evra”, rekao je Vučić, gostujući na TV Pink.

Dodao je da će to biti povećanje od 14-15 odsto i da neće ugroziti poslodavce.

Prosečne plate će, prema njegovim rečima na kraju godine biti 710-720 evra, a penzije će iz dva puta, u novembru i januaru porasti ukupno 19,2 -19,3 odsto i da je za to obezbeđen novac.

On je rekao da očekuje da bruto domaći proizvod (BDP) ove godine bude između 58 i 59 milijardi evra, a da je kada je postao premijer bio 32-33 milijarde evra.

“Za osam godina napravili smo istu vrednost kao za prethodnih 100 godina”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je napravio grešku koju nikad sebi neće oprostiti, što je pod pritiskom obustavljen projekat eksploatacije litijuma. Time je, kako je rekao, uništena budućnost Loznice, Krupnja i Malog Zvornika.

On je pozvao građne da preuzmu preostalih 23.000 vaučera za godišnji odmor i da deo odmora provedu u zemlji.

Istakao je da će milion građana provesti odmor u inostranstvu i da će ostaviti milijardu i više evra, ali da “imaju pravo da biraju gde će putovati jer bolje žive”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x