Ministar Stefanović: Ponosni smo na mlade ljude koji služe svojoj zemlji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Ministarstvo odbrane RS
Podelite vest

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović zahvalio se mladićima i devojkama koji su se u rekordnom roku prijavili za dobrovoljno služenje vojnog roka u septembarskoj generaciji, a čije je stacionarno logorovanje na poligonima za obuku Vojske Srbije u okolini Sombora, Valjeva i Leskovca realizovano prethodnih dana.

„Oni su se u ovom segmentu osnovne individualne obuke praktično adaptirali na život i rad u terenskim uslovima i prošli obuke za izvršavanje borbenih zadataka u odbrani i napadu. Uvežbavali su taktičke radnje i postupke u borbi, od orijentacije, osmatranja, maskiranja preko izrade zaklona za dejstva i zaštitu do gađanja iz pešadijskog naoružanja“, rekao je ministar Stefanović.

Foto: Ministarstvo odbrane RS

U nastavku služenja vojnog roka očekuje ih provera osposobljenosti za izvršavanje individualnih zadataka, a zatim i premeštaj u centre gde će se dalje obučavati za specijalnosti u okviru svojih rodova i službi za koje su regrutovani.

Foto: Ministarstvo odbrane RS

„Zahvalni smo im i ponosni na njih što su se odlučili da na ovaj način služe svojoj zemlji. Mi smo se potrudili da im u ovih šest meseci služenja vojnog roka zaista ništa ne nedostaje u pogledu uslova, od smeštaja i ishrane do plate, ali je na njima da pokažu da mogu da savladaju sve izazove na terenu i ovladaju novim veštinama i znanjima, koja će im svakako biti od koristi u daljem životu. Naravno, očekujemo da će se veliki broj njih, kao i prethodnih godina, pronaći u vojničkom pozivu i odlučiti da gradi karijeru u Vojsci Srbije“, rekao je ministar Stefanović.

Foto: Ministarstvo odbrane RS

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x