Ministar Stefanović: Potpisnici Proglasa za odbranu Kosova i Metohije žele smenu Vučića

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Nebojše Stefanovića nazvao je Proglas za odbranu Kosova i Metohije “pamfetom”, te ocenio da njegovi potpisnici žele samo jedno, smenu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

On je u saopštenju naveo da je to želja svih njih zajedno, koliko god da se, kako je napomenuo, trudili da se razlikuju, prenelo je Ministarstvo odbrane.

Stefanović je naveo da je njihova želja samo jedno a to, “nije Kosovo i Metohija u sastavu Srbije” ni ispravljanje istorijske nepravde.  “Njihova želja je isključivo politička, da svrgnu Aleksandra Vučića”, rekao je ministar odbrane.

Proglas je nazvao “pamfletom” i “ličnom sramotom” svakog od potpisnika “i pojedinačno i kao grupe” koja bi, kako je kazao, Kosovo “da brani guslanjem i ratnim bubnjevima”, dok bi svi ostali u Beogradu.

“To nije odbrana Kosova i Metohije, to je samo vaša jalova želja da se dodate na listu svih koji pokušavaju da izvrše pritisak na Vučića u odsudnim danima za Srbiju, kako biste mu videli leđa”, rekao je Stefanović.

Naveo je i da se to neće desiti i da će, kako je kazao, Kosovo “biti odbranjeno zahvaljujući snažnoj i mudroj državničkoj politici” Aleksandra Vučića.

Potpisnici Proglasa za okupljanje u odbrani Kosova i Metohije ocenili su juče da je poslednji trenutak da se promeni kosovska politika Srbije i pripremili deklaraciju o reintegraciji Kosova i Metohija u ustavno-pravni poredak Srbije.

Članovi Narodne stranke, Dveri, Zavetnika, koalicije NADA, grupa profesora i akademika složili su se da se mora insistirati na punoj reintegraciji Kosova i Metohije u ustavno-pravni poredak Srbije.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x