Ministar Vulin: Vreme je da postanemo i politički neutralna zemlјa, baš kao što smo i vojno

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: MUP Republike Srbije
Podelite vest

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, gostujući u jutarnjem dnevniku Radio-televizije Srbije, istakao je da je vreme da Srbija preispita svoju odluku da li je za članstvo u Evropsku uniju, te da je možda vreme da postanemo i politički neutralna zemlјa, kao što smo i vojno neutralna zemlјa.

Povodom najavlјene rezolucije Evropskog parlamenta u kojoj će se od Srbije zahtevati da uvede sankcije Ruskoj Federaciji, ministar policije je kazao da politika koju vode evroparlamentarci u EP jasno ukazuje da Evropska unija Srbiju ne želi u svom sastavu, te da je krajnje vreme da Srbija, takođe, preispita svoju odluku da li je za nastavak puta ka članstvu u Evropsku uniju.

„Mi smo stari, drevni, istorijski narod koji sam bira svoje prijatelјe. Rusija je naš prijatelј. Slovenski narodi su naši prijatelјi, Kina je naš prijatelј, Indija je naš prijatelј, zemlјe u Evropi su naši prijatelјi. Nemojte očekivati da mi prihvatamo vaša neprijatelјstva. Evropski parlament se ne pita previše ni o Evropi, ali bi hteo da se pita o Srbiji, da odlučuje o svemu što se dešava u Srbiji”, istakao je ministar policije Aleksandar Vulin.

Ministar policije je kazao da je poverenje u EU kod Srba na istorijskom minimumu i da je možda vreme da postanemo politički neutralni, baš kao što smo i vojno neutralni.

„U ovom trenutku, poverenje u Evropsku uniju kod Srba je na istorijskom minimumu. I kada  bi predsednik Vučić održao samo jedan govor u kojem bi izrazio sumnju u naš evropski put i našu evropsku budućnost, ja vam garantujem da bi poverenje u EU bilo niže nego u NATO pakt, a znate da je NATO pakt jedna od najnepopularnijih institucija kod Srba. Ovo što radi Evropski parlament je najbolјi način da se shvati da mi ne treba da budemo u Evropskoj uniji. Prvo je bio Hag, onda je bilo priznajte Kosovo, napustite Republiku Srpsku, sad uvedite sankcije Ruskoj Federaciji. Jednostavno, vreme je da kažemo sami sebi, mi smo vojno neutralna zemlјa, hajde da budemo i politički neutralni”, istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Na pitanje koliki značaj će imati rezolucija Evropskog parlamenta ukoliko bude usvojena, ministar policije Aleksandar Vulin je kazao da za Srbiju neće imati baš nikakav značaj, ali da će svakako u političkom smislu to biti jasan signal i putokaz da EU ne želi Srbiju u svom sastavu.

„Što se Srba tiče, nikakav, osim što će nam dati u političkom smislu jasan putokaz da Evropska unija nas ne želi. Oni mere našu lјubav prema Evropi mržnjom prema Rusiji. Ako volite Evropu, morate da mrzite Rusiju. Neću da mrzim Rusiju, neću da mrzim nikoga. Imam pravo da ne izgubim ni jednog jedinog prijatelјa, ja ne učestvujem u vašim sukobima”, poručio je ministar policije Aleksandar Vulin, gostujući u jutarnjem dnevniku Radio-televizije Srbije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x