Ministarka Đedović obećala struju stanovnicima niškog naselja 12. februar kada se steknu preduslovi

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaVideo printscreen
Podelite vest

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović rekla je danas da će stanovnici niškog naselja “12 februar” dobiti struju kada se budu stvorili neophodni preduslovi da Elektrodistribucija Srbije izda nove priključke, saopštio je to ministarstvo.

Đedović je, kako je navedeno, rekla da se radi na iznalaženju zakonski legitimnog rešenja za brzo obezbeđivanje električne energije stanovnicima tog naselja, jednako brinući o svim građanima Srbije, a imajući u vidu zimski period.

Predstavnici ministarstva rudarstva i energetike razgovarali su danas sa predstavnicima nevladine organizacije Opre Roma i stanovnicima niškog naselja “12. februar”, povodom problema sa električnom energijom koju imaju stanovnici tog naselja.

Zbog neizmirenih dugovanja stanovnicima tog naselja obustavljena je, kako je navedeno, isporuka električne energije 2014. godine, a tokom 2022. izvršena je i demontaža mernih mesta, pre svega zbog samovoljnog priključenja na elektroenergetsku mrežu.

Tada je po prijavi ministarstvu unutrašnjih poslova pokrenut krivični postupak zbog neovlašćene potrošnje i zbog neovlašćenog premošćavanja na sedam brojila, čime je onemogućeno merenje potrošnje električne energije, jer je sva potrošnja išla van brojila.

U naselju “12. februar” živi 106 građana, u 20 objekata, a u ovom trenutku aktivan je samo jedan priključak električne energije. Ministarstvo rudarstva i energetike, vodeći jednako računa o svim građđanima, ali i o njihovim zakonskim obavezama, u rešavanje ovog problema će uključiti ministarstvo državne uprave, lokalne samouprave i druga nadležna ministarstva.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x