Ministarstvo odbrane: Besmislice Vojnog sindikata o nedostatku kadrova

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Ministarstvo odbrane odbacilo je danas kao “najobičnije besmislice” navode Vojnog sindikata Srbije o “hroničnom” nedostatku kadrova u Vojsci Srbije (VS).

Vojni sindikat prethodno je pozdravio opremanje VS novim naoružanjem ali i ocenio da vojsci hronično nedostaju kadrovi kojih, kako su naveli, nema dovoljno da opslužuju i održavaju ni postojeće oružje koje Srbija poseduje.

“Stručnog i obučenog kadra u Vojsci Srbije ima dovoljno, a proces obuke i usavršavanja je neprekidan. Priliv ljudstva u Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije tokom 2021. godine je bio znatno veći od odliva i taj trend je nastavljen i u ovoj godini”, stoji u saopštenju Ministarstva odbrane.

Navodi se da su sve odluke koje je državno rukovodstvo tokom prethodnih godina donelo u vezi sa procesom opremanja i osavremenjavanja sistema odbrane “zasnovane na temeljnim analizama i stručnim procenama nadležnih organa Ministarstva odbrane i Vojske Srbije”.

“Svaki od borbenih sistema koji su u proteklom periodu ušli, kao i oni koji će tek ući u VS, izabrani su na osnovu iskazanih zahteva najkompetentnijih starešina Generalštaba i prema svojim karakteristikama uskladjeni sa potrebama odbrane naše zemlje. Jedan od najvažnijih parametara koji se, prilikom izbora nekog novog borbenog sistema, uzima u obzir jeste kadrovski i stručni potencijal vojske da ga adekvatno upotrebljava i održava”, piše u saopštenju.

Ministarstvo je optužilo Vojni sindikat za “politikanstvo” i “manjak znanja i stručnih kompetencija”.

“Neretko se to zamešateljstvo začini nekakvom poluinformacijom, iz samo njima znanih opskurnih izvora, pa se u nedostatku ideja za bavljenje nekim konstruktivnim poslom, pišu saopštenja kojima se obmanjuje javnost i blati Vojska i njeno rukovodstvo”, naveli su iz Ministarstva odbrane.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x