Ministarstvo prosvete: Naredne nedelje neposredna nastava u svim školama

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

U svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji od ponedeljka, 20. decembra, primenjivaće se prvi model nastave, odnosno učenici će časove pohadjati neposredno, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.

To je odlučio Tim za praćenje i koordinisanje primena preventivnih mera u radu škola, nakon što je resorno ministarstvo dobilo informaciju od Instituta za javno zdravlje da je u toku protekle nedelje broj obolele dece školskog uzrasta iznosio 1.071, odnosno 0,14 odsto.

U saopštenju se dodaje da je u celoj Srbiji bilo devet odeljenja u kojem su zabeležena najmanje tri slučaja infekcije korona virusom u poslednjih 10 kalendarskih dana, nakon čega su ta odeljenja promenila rad sa neposrednog na onlajn nastavu.

“Ukupno je 77 odeljenja koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i 10 grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn u poslednjih 10 kalendarskih dana”, dodaje se u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x