MK Grupa organizovala zimovanje na Kopaoniku za 30 učenika osnovnih škola sa Kosova i Metohije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Kompanija MK Group organizovala je zimovanje u hotelu “Grand Kopaonik” od 1. aprila do danas, za 30 najboljih učenika završnih razreda osnovnih škola sa Kosova i Metohije.

Deca su imala organizovane sportske aktivnosti kao što su plivanje i škola skijanja.

Tradicionalna akcija zimovanja za učenike sa Kosova i Metohije sprovodi se 11. put, nakon pauze koja je usledila zbog pandemije, a ovog puta uz podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Direktorka korporativnih poslova MK Grupe Aleksandra Stojanović rekla je da je ovo najbolji način da se obeleži jubilej povodom 40 godina poslovanja te kompanije.

“Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo baš najbolje učenike sa Kosova i Metohije ugostili u našem hotelu Grand Kopaonik i priredili sportsko-rekreativni program. Naše društveno-odgovorne aktivnosti u potpunosti su usmerene na decu i mlade, jer na talasu njihove energije i novih znanja mi slavimo budućnost. Sigurna sam da ćemo i kroz brojne druge projekte u okviru programa ‘Podrška porodici’ koji MK grupa tradicionalno sprovodi usrećiti mnogo nove generacije, jer najbolje tek dolazi”, rekla je Stojanović.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju pozdravili su ovu aktivnost MK grupe usmerenu na decu i istakli zadovoljstvo povodom uspešno organizovanog zimskog odmora za učenike sa Kosova i Metohije.

“Naša deca na Kosovu i Metohiji žive i odrastaju u veoma specifičnim uslovima i neretko nemaju na raspolaganju iste mogućnosti kao njihovi vršnjaci u centralnoj Srbiji. Zbog toga je ovo rekreativno putovanje na Kopaonik za njih veoma značajno, jer sem razvijanja i negovanja zdravih stilova života, imaju priliku da se druže i upoznaju sa svojim vršnjacima, oprobaju u novim veštinama i steknu uspomene za čitav život”, rekla je pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov.

Ona je rekla da zbog toga za njih Kancelarija organizuje brojna putovanja kako bi im omogućila “što bezbrižnije i detinjstvo ispunjeno osmesima”.

“Posebno želim da zahvalim i našim partnerima iz MK grupe koji su prepoznali potrebe naše dece sa Kosova i Metohije i omogućili im ovaj ugođaj. Za sve nas, njihov osmeh i zadovoljstvo najveća su satisfakcija”, rekla je Miladinov.

Iz MK grupe istakli su da je briga o deci i mladima jedan je od osnovnih prioriteta te kompanije, kada je reč o društvenoj odgovornosti.

Zimovanje za najbolje đake sa Kosova i Metohije samo je jedna od aktivnosti u sklopu CSR programa “Podrška porodici”, za koji će ove godine kompanija izdvojiti više od milion evra.

Među njima, posebno se izdvajaju donacije od 600.000 evra vrtićima u Srbiji i regionu, a koje su najavljene prošle nedelje.

Godinu u znaku jubileja, MK grupa obeležiće i drugim projektima koji su usmereni na obezbeđivanje boljih uslova za obrazovanje i razvoj dece.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x