Momir Stojanović: Savet za upravljanje ljudskim resursima pokušaj da se vojska stavi pod kontrolu SNS

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vojska Srbije/© Dimitrije Ostojic/ www.dimitrijeostojic.com
Podelite vest

Bivši načelnik Vojno-bezbednosne agencije (VBA) Momir Stojanović ocenio je danas da Savet za upravljanje ljudskim resursima, koji je formiralo Ministarstvo odbrane čiji je cilj da razmatra školovanje, unapređenja i razrešenja u Vojsci Srbije, predstavlja presedan i pokušaj da se vojska u potpunosti stavi pod kontrolu vladajuće Srpske napredne stranke (SNS).

“Prvi put u organizacijsko-formacijskoj strukturi koju vojska ima, formira se neki fantomski savet Ministarstva odbrane. Grubim kršenjem Zakona o odbrani i Zakona o Vojsci Srbije, kadrovanje je izmešteno iz struke i prebačeno na zakonom neprepoznatljiv Savet za upravljanje ljudskim resursima”, rekao je Stojanović za list Nova.

Prema njegovim rečima, u novoformiranom savetu “mahom su ljudi bliski SNS”, što bi značilo da će svaku sledeću odluku o unapređenju ili razrešenju “donositi stranka na vlasti”.

“Postavlja se pitanje da li će onda na ona najvažnija, rukovodeća mesta, biti postavljeni isključivo kadrovi lojalni vlasti, a ne oni koji po stručnosti to zaslužuju”, ukazao je Stojanović.

On je ocenio da je to najbrži način da se kompletna vojska “počisti od svih nepodobnih kadrova”, odnosno onih koji bi ukazivali na stvari koje ne funkcionišu ili bi mogle biti bolje.

“Poseban akcenat treba staviti na to da će ovaj savet odlučivati i o prestanku službe, po potrebi vojske”, rekao je Stojanović i podsetio da je tako bilo i u vreme Slobodana Miloševića, pa “kad nekoga hoćete da izbacite iz vojske, izmislite da je to za potrebe vojske i gotovo”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x