Monika Karimanović dobila svoju sobu. Uručeni ključevi dograđenog dela porodici devojčice koja je preživela torturu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Porodici Monike Karimanović, simbolično su danas uručeni ključevi, novog dograđenog stambenog prostora u Suvom Dolu. Monika je konačno dobila svoju sobu i kupatilo, nakon što je pre tri godine bila oteta i preživela desetodnevnu torturu i nastavila da živi u neuslovnoj kući sa roditeljima i dedom.

 

 

Aleksandra Karimanović, majka

„Hvala što ste bili uz nas ove tri godine, psiholozima koji su radili sa njom, školi, drugarima, gradu i gradonačelnici koja nam je omogućila novi dom i novu sobu Moniki, koja joj je bila neophodna za učenje. Ovo je novi početak. Bilo je previše tesno, ona je već odrasla, hoće da pozove drugarice. Nadam se da ćemo uspeti bar pola onoga što smo zamislili, da ona završi školu, a onda i fakultet“, rekla je Aleksandra, Monikina mama.

Monika je upisala srednju Ekonomsku školu. Želja joj je da upiše fakultet za kriminalistiku. Otac Robert Karimanović je rekao da je danas najsrećniji čovek na planeti zato što je njegova ćerka dobila sobu koju nije imala.

„Zahvalio bih se svima koji su učestvovali u projektu. Sve što smo se dogovorili je ispunjeno u roku. Danas sam najsrećniji čovek na planeti, jer je moja ćerka dobila svoju sobu, koju nije imala, tako da može jače da uđe u život, i gura dalje“, izjavio je on.

 

Monikin deka Miodrag Sulejmanović je takođe zahvalio svim donatorima, kao i ljudima koji su učestvovali u potragu za Monikom pre tri godine.

Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša

„Osmesi i zadovoljstvo porodice Karimanović su najbolji pokazatelj da smo zajedno uspeli ono što je bilo dogovoreno i da ispunimo. Monika konačno ima svoju sobu i može bezbrižno da nastavi detinjstvo. Događaje, koji su se dogodili pre tri godine, ne možemo da vratimo i sve to kroz šta je ona prošla, ali ovo je mali doprinos da njeno odrastanje bude detinjstvo koje će ona da pamti pre svega po dobrom i u ovoj kući“, poručila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Foto: V.M.

Gradonačelnica je izrazila posebnu zahvalnost svima koji su izašli u susret, posebno privatnim kompanijama, komšijama porodice Karimanović, i svim ljudima koji su podržali ovu akciju, jer nije bilo lako.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x