Moskva : Zakazana druga runda pregovora Rusija-Ukrajina, tema prekid vatre

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto; Beta/AP Photo/Efrem Lukatsky
Podelite vest

Druga runda rusko-ukrajinskih pregovora će se održati sutra, na mestu nedaleko od poljske granice,  a na dnevnom redu će biti prekid vatre, javili su ruski zvaničnici.

Ukrajinska delegacija je već krenula na “mesto pregovora” u Belorusiji potvrdilo je  ukrajinsko predsedništvo.

Prethodno je bilo najavljivano da će se pregovori održati danas popodne.

Ruski pregovarač Vladimir Medinski je, najavljujući pregovore, rekao da su mesto dve strane odredile “zajedno”, “nedaleko od granice sa Poljskom”.

“Ukrajinska delegacija već je krenula iz Kijeva. Očekujemo da će biti ovde sutra ujutro”, rekao je ruski zvaničnik.

Prva runda pregovora u ponedeljak, održana takodje u Belorusiji, nije donela  nikakve opipljive rezultete. Kijev je tražio da se odmah prekine invazija dok je Moskva izleda očekivala predaju.

U medjuvremenu Rusija nastavlja da granatira više gradova u Ukrajini i saopštila je prvi bilans od gotovo 500 poginulih ruskih vojnika od početka invazije 24. februara.

Danas je Generalna skupština UN izglasala rezoluciju u kojoj se traži od Rusije da odmah prestane sa pribegavanjem sili protiv Ukrajine, samo pet zemalja je glasalo protiv, a 35 se uzdržalo medju kojima i Kina, od 193 člana svetske organizacije.

Na terenu, sedmog dana ofanzive koju je Vladimir Putin pokrenuo u Ukrajini, ruske desantne snage stigle su u Harkov, drugi po veličini grad u zemlji, potvrdila je ukrajinska vojska.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x