Muzika Eyota poznaje tajne svemira

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Baš onako kako treba. Bez puno reči, a uz puno dobre muzike u punoj sali niškog Narodnog pozorišta grupa Eyot obeležila je 15 godina postojanja. Dejan, Marko, Miloš i Slađan pokazali su još jednom zašto su rado viđeni gosti na scenama širom sveta.

I džez i new age i ambijenatala i psihodelija oni su Eyot – one and only.

Muzičari kojih je večeras na koncertu  bilo prilično  saglasni su da je muzika Eyota toliko jedinstvena da ih je nemoguće svrstati u neki od poznatih muzičkih žanrova.

Skoro dva sata autorske muzike iz različitih razdoblja petnaestogodišnjeg života grupe, iz numere u numeru, bez ijedne reči, samo muzika i razmena emocija, od muzičara publici i od publike muzičarima.

Svaka numera bila je ispraćena ovacijama i aplauzima, a u nekoliko navrata mogao se čuti i dečiji glasić “bravo, tata” ( pretpostvaka ćerka jednog od četvorice muzičara). Baš slatko.

Eyot svira muziku koja korespondira sa univerzumom, prirodom i najtananinijim čovekovim čulima.

Pred poslednje dve numere za bis, Dejan Ilijić, klavijaturista, zahvalio se publici na energiji, a porodicama i saradnicima na strpljenju u požrtvovanju. On je najavio da će tačno za mesec dana Eyot biti u Njujorku na Nacionalnom radiju.

 

 

 

 

 

Grupu već 15 godina čine Dejan Ilijić — klavir, Slađan Milenović — gitara, Miloš Vojvodić — bubanj i Marko Stojiljković — bas-gitara.

Do sada su izdali albume Horizon (2010), Drifters (2013), Similarity (2014), Innate (2017) i 557799 (2020).

Pa, bravo tata i bravo Nišlije.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x