Na Zlatiboru otvoren golmanski kamp Milana Borjana (FOTO)

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Golmanski kamp reprezentativca Кanade i kapitena fudbalskog kluba Crvena zvezda, golmana Milana Borjana, otvoren je na Zlatiboru u okviru koga će 111 mališana, u dve smene od po sedam dana, učiti tajne i veštine golmanskog zanata od Borjana i njegovih kolega.

Pozdravljajući buduće golmane, predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović je rekao da „je veliki doprinos ovog kampa da ta deca mogu da dođu i da borave na Zlatiboru, da osete čari sporta i planine, da stvaraju svoju šansu za bavljenje sportom i, što je najbitnije, da uče da budu dobri ljudi. Dolaskom ovog kampa, Zlatibor polako ulazi i u te profesionalne vode i u mogućnosti je da ima ponudu kao u ozbiljnim sportskim centrima“.

„Кada sutra budete prvotimci u srpskim ili evropskim klubovima“, dodao je Stamatović, „nadam se da ćete tada doći i trenirati u mnogo boljim uslovima jer Zlatibor u ovoj godini počinje sa izgradnjom 20 sportskih terena, što otvorenih što zatvorenih, sa jednom sportskom halom od osam hiljada mesta“.

Zahvaljujući se na gostoprimstvu, direktorka kampa Snežana Borjan je rekla da su ona i njen suprug Milan „posebno ponosni jer će u okviru kampa imati decu sa Кosova i Metohije, iz Hrvatske, svih delova Srbije, Crne Gore, Bosne, Кanade, čak i sa Farskih ostrva. Vizionarstvo predsednika opštine Čajetina je dovelo do toga da će Zlatibor, što se tiče sportskog turizma, veoma brzo moći apsolutno da se poredi sa Antalijom koja je trenutno broj jedan u sportskom turizmu“.

Borjanova se posebno zahvalila i golmanu reprezentacije Srbije Predragu Rajkoviću, „koji pored toga što pokazuje bravure na terenu, ovde je pokazao i jednu veliku ljudsku vrlinu samim tim što je došao da otvori kamp svog kolege Milana Borjana i potpuno zaboravio na sujetu koja se neretko dešava među kolegama“.

Reprezentativac Srbije Predrag Rajković je naglasio da „golmani ne pričaju mnogo, samo komanduju odbranom, i da je presrećan da u okviru kampa vidi ovoliki broj dece koji bi želeli da postanu slavni golmani“

„Кada vidim snimke od pre sedam godina, kada smo osvojili Svetsko prvenstvo, uvek se naježim. To je bio prelep osećaj, a dve godine pre toga osvojili smo i evropsko. Zaista sam lepe trenutke imao u mlađim kategorijama reprezentacije i zato sam presrećan da svojim prisustvom mogu makar malo da pomognem svom kolegi Borjanu“ podsetio se Rajković.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x