Najprestižnije priznanje u turizmu – “Turistički cvet” za Gold Gondolu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: TOZ
Podelite vest

Turistička organizacija Srbije danas je dodelila nagradu “Turistički cvet”, najprestižnije priznanje u oblasti turizma u Srbiji. Zlatiborska Gold gondola je dobitnik “Turističkog cveta” u konkurenciji organizacija za doprinos unapređivanju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga.

Ova prestižna nagrada se na godišnjem nivou dodeljuju u 5 kategorija za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga i za doprinos razvoju i promociji turizma. Dobitnicima je priznanje uručila Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije.

Za najbolju turističku organizaciju proglašena je TO grada Čačka, a za najbolju manifestaciju proglašena je „Roštiljada“ u Leskovcu. Dok je priznanje u kategoriji receptivna turistička agencija pripalo agenciji Kontiki Travel i Service d.o.o Beograd. U okviru ugostiteljskih objekata za smeštaj priznanje su dobili „Kraljev čardak“ Kopaonik, i etno selo „Sunčana reka“ Banja Koviljača. U okviru kategorije za doprinos unapređivanju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga pored Gold gondole, kao pojedinac se istakao i primio priznanje Ranko Milanović, iz Nacionalnog parka Tara.

Dok su specijalna priznanja dobili Poslovno udruženje hotelsko ugostiteljske privrede – Hores, kao i Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije – JUTA.

Foto: TOZ

Turistička organizacija Srbije je zvanični institucionalni nosilac promocije turizma Republike Srbije i svake godine dodeljuje ovu prestižnu nagradu koju je ove godine zaslužila zlatiborska Gold gondola za doprinos unapređivanju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga. Sa svojih impresivnih devet kilometara trase, preuzela je titulu najduže panoramske gondole na svetu. „Zlatna“ gondola povezuje centar Zlatibora sa skijalištem Tornik, što je ujedno i najviši vrh planine. Sa trenutnim kapacitetom od 600 putnika po satu u 55 zasebnih kabina sa po 10 mesta, gondola pruža mnogobrojnim turistima nezaboravan doživljaj i 25 minuta uživanja u živopisnim pejzažima Zlatibora, koliko traje vožnja u jednom pravcu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x