Naprednjaci sa Vučićem kreću iz Merošine u izbornu kampanju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Arhivski snimak foto: YouTube live Alo.rs
Podelite vest

Skupom u Merošini koji će biti održan u subotu, 19. februara u podne, a kome će prisustvovati i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, zvanično će početi kampanja te stranke za predstojeće parlamentarne i predsedničke izbore, najavili su mediji u Nišu.

Zvanični poziv još nije stigao, ali prema nezvaničnim informacijama, skup će biti organizovan na fudbalskom terenu u Merošini i prisustvovaće veliki broj članova Srpske napredne stranke sa područja čitave Srbije.

Gradski i opštinski odbori SNS-a sa juga Srbije započeli su već kampanju za predstojeće izbore i njihovi članovi uveliko pozivaju gradjane na izbore i putem telefona i obilazeći domaćinstva na terenu.

Naprednjaci su, prema nezvaničnim izvorima, dobili i kvote takozvanih “kapilarnih glasova” koje moraju da obezbede do 3. aprila, a ova obaveza se odnosi pre svega na one koji su zahvaljujući stranačkim vezama dobili posao ili funkcije u javnim preduzećima i ustanovama.

Na spisku kandidata Srpske napredne stranke za narodne poslanike koju je odobrila Republička izborna komisija nalazi se i šestoro naprednjaka iz Niša, a najbolje je rangirana Jelena Žarić Kovačević, na 22. mestu.

Osim nje na listi su i Bratimir Vasiljević, Miloš Bandjur, Svetlana Milijić, Vladica Maričić i Dragan Djordjević.

Osim Djordjevića, oni su bili i u dosadašnjem skupštinskom sazivu.

Na listi Srpske napredne stranke nalaze se i Nišlije Hadži Milorad Stošić, Sanja Jeftić Branković i Jasmina Ilić Ljubić.

Stošić je predstavnik Parije ujedinjenih penzionera Srbije, Jeftić Branković je kandidatkinja Socijaldemokratske partije Srbije, a Ilić Ljubić predstavlja Pokret socijalista.

Na listi SNS-a za parlamentarne izbor ukupno je 26 kandidata sa juga Srbije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x